Ένταση για τη φωτιά στη Μόρια - Η πυροσβεστική διαψεύδει τους κατοίκους που κατηγορούν τους μετανάστες!

Υπό έλεγχο τέθηκε νωρίς το πρωί η φωτιά που ξέσπασε χθες στον ελαιώνα της Μόριας και σύντομα πήρε ανησυχητικές διαστάσεις εξαιτίας των ανέμων που φυσούσαν στην περιοχή αλλά και της ξηρασίας λόγω της συνεχιζόμενης ανομβρίας στη Λέσβο.


Όλη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις έσβηναν μικροεστίες, ενώ δύναμη της πυροσβεστικής παραμένει στην περιοχή. Η φωτιά έκαψε ελαιόδεντρα, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας είναι ότι η φωτιά και σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία, οφείλεται σε καύση κλαδιών για άγνωστους ακόμα λόγους. H φωτιά δεν απείλησε και θεωρείται πως δεν σχετίζεται με το κέντρο καταγραφής και φιλοξενίας των μεταναστών και των προσφύγων που λειτουργεί στην περιοχή, όμως κάτοικοι της Μόριας δηλώνουν πεπεισμένοι ότι η φωτιά προκλήθηκε όταν μετανάστες από το hot spot άναψαν φωτιά για να μαγειρέψουν. Το όλο θέμα ερευνάται από την ανακριτική υπηρεσία της Πυροσβεστικής.

Οι ροές προσφύγων και μεταναστών

Συνολικά 122 μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο 24ωρο. Από χθες Δευτέρα έως και σήμερα Τρίτη το πρωί, στη Λέσβο πέρασαν 36 άτομα, στη Σάμο 86 ενώ στη Χίο για όγδοη συνεχή μέρα οι ροές ήταν μηδενικές. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου, ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Λέσβο είναι 5.425, στη Χίο 4.174 και στη Σάμο 2.261. Συνολικά ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του βορείου Αιγαίου ανέρχεται στους 11.860.