Εργασίες για τον καθαρισμό χειμάρρων στην περιοχή της Παναγιούδας, της Μόριας και του Αεροδρομίου

Επίσκεψη Καλογήρου σε εργασίες για τον καθαρισμό χειμάρρων στην περιοχή της Παναγιούδας, της Μόριας και του Αεροδρομίου που εκτελούνται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου συνοδευόμενη από τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη και Χρύσανθο Αργυρίου καθώς και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων, επισκέφθηκε την περιοχή της Παναγιούδας, της Μόριας και την περιοχή του Αεροδρομίου Μυτιλήνης, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για τον καθαρισμό χειμάρρων, έργο που χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με την επίβλεψη των Τεχνικών της υπηρεσιών.

Η κα Καλογήρου, αναφερόμενη στη συμβολή αυτών των έργων για την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών, επεσήμανε τις ειδικές δυσκολίες  που έχουν προκύψει στις διαδικασίες δημοπράτησης, μετά την πρόσφατη αλλαγή της νομοθεσίας.

Επίσης, υπεγράφη από την Περιφερειάρχη η σύμβαση του έργου «Καθαρισμός χειμάρρων Δημοτικών Ενοτήτων Καλλονής – Αγ. Παρασκευής Ν. Λέσβου» συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες καθαρισμού χειμάρρων, αποκατάστασης λειτουργίας αντιπλημμυρικών έργων και υποθεμελίωση βάθρων και τεχνικών έργων στις περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Καλλονής – Αγ. Παρασκευής στο νησί της Λέσβου.

Τις εργασίες που ξεκίνησαν να υλοποιούνται την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, επισκέφθηκε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Αλέξανδρο Ροδίτη.

Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του έργου είναι 14 μήνες.


Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 588) της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και θα υλοποιηθεί με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου.