«Μια ΚΑΜΠΙΑ στη βιβλιοθήκη ΠΑΡΕΑ με παιδιά ΑΠΟ ΕΔΩ και ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης

«Μια ΚΑΜΠΙΑ στη βιβλιοθήκη ΠΑΡΕΑ με παιδιά ΑΠΟ ΕΔΩ και ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ»


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης σε συνεργασία με μέλη του Πανεπιστημίου Αιγαίου και άλλους εκπαιδευτικούς οργανώνει  το Σάββατο 19 Νοεμβρίου  στις 12 π.μ. ένα εργαστήριο για παιδιά με θέμα «Μια ΚΑΜΠΙΑ στη βιβλιοθήκη ΠΑΡΕΑ με παιδιά ΑΠΟ ΕΔΩ και ΑΠΟ ΑΛΛΟΥ».

Μια πεινασμένη κάμπια θα αναλάβει την επικοινωνία ανάμεσα σε παιδιά της πόλης μας και σε παιδιά πρόσφυγες από το Κέντρο Φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου στον Καράτεπε. Τι περιπέτειες θα ζήσει η δικιά μας κάμπια; Τι θα της συμβεί μέσα στις δύο ώρες που θα περάσει μαζί μας;  Πώς βρέθηκαν τόσα φρούτα σε μια βιβλιοθήκη; Τα παιδιά, με την κάμπια ξεναγό, θα γνωρίσουν μαζί τα μυστικά της βιβλιοθήκης, θα παίξουν, θα δημιουργήσουν, θα γνωριστούν και θα έρθουν κοντά μέσα από το παιχνίδι.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-7 ετών. Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκης Μυτιλήνης, κα Μαρία Νάκκα, τηλ. 22510-40134.

Ο αριθμός συμμετοχών θα είναι περιορισμένος. Σε περίπτωση αυξημένης ζήτησης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών του Δήμου Λέσβου στον Καράτεπε και ιδιαίτερα τον κ. Σταύρο Μυρογιάννη, συντονιστή του Κέντρου και την κ. Anna Foura Wafa, διερμηνέα. Ευχαριστούμε επίσης τον Πρύτανη και τη διεύθυνση διοικητικής υποστήριξης του Παν. Αιγαίου καθώς και το αστικό ΚΤΕΛ Μυτιλήνης που διασφάλισαν τη μετακίνηση των παιδιών από τον Καράτεπε στη βιβλιοθήκη.