Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου «ΟΧΙ στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 6/11»

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου για την Κυριακή Αργία 6 Νοέμβρη


Την Κυριακή 6 Νοέμβρη, ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, προχωράει σε ένα ακόμα άνοιγμα των καταστημάτων.

Ο αντεργατικός νόμος για το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, και η διατήρησή του από μια κυβέρνηση που θα τον καταργούσε, είναι κατεύθυνση και οδηγία τις ΕΕ και των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Είναι οι ίδιοι, που ετοιμάζουν νέα επίθεση στα όσα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα έχουμε. Ετοιμάζουν νέες περικοπές, νέες μειώσεις μισθών. Σχεδιάζουν την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον Ιδιωτικό τομέα, την απελευθέρωση των απολύσεων. Μας θέλουν τσάμπα εργάτες, χωρίς δικαιώματα.

Η Κυριακάτικη Αργία είναι κατάκτηση της εργατικής τάξης με ηρωικούς αγώνες εδώ και πάνω από έναν αιώνα,  και δεν πρόκειται να την παραδώσουμε στα νύχια  των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και του αυταρχισμού των κυβερνητικών οργάνων που τους υπηρετούν.

Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων που «δοκίμασαν» τις Κυριακές δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας.

Χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα που εξαναγκάστηκαν να εργαστούν τις Κυριακές, ούτε ρεπό πήραν ούτε πληρώθηκαν. Δούλεψαν «δωρεάν» για τους εργοδότες.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τους μικρομαγαζάτορες, τους ΕΒΕ στο εμπόριο, να μην επιτρέψουν για ακόμα μία φορά το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Καλούμε όλους τους καταναλωτές του νησιού να μην στηρίξουν αυτό το αντιλαϊκό μέτρο, με την απουσία τους από την αγορά και τα μεγάλα καταστήματα, την Κυριακή 6 Νοέμβρη.

Διεκδικούμε:

Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας

Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων    ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
 Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

 Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.

Ενισχύουμε με την μαζική μας συμμετοχή το Σωματείο στις εκλογικές του διαδικασίες το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη.

Το σωματείο είναι η δύναμή σου. Δοκίμασέ την!

Δεν Υποχωρούμε!
Δεν υποστέλλουμε τον Αγώνα μας
ενάντια στην Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ