ΣΟΚ για 280 Λέσβιους- Εγκλωβίστηκαν στο Αϊβαλι- Κατασχέθηκε το Τούρκικο πλοιάριο της εταιρείας Ζαλέ

ΣΟΚ για 280 Λέσβιους

Συνολικά 280 Έλληνες έχουν εγκλωβισθεί από τις 6 το απόγευμα στο Αϊβαλί της Τουρκίας μη μπορώντας να επιστρέψουν στη Μυτιλήνη, αφού το πλοίο «Αϊσέ Γκιουλ» με το οποίο θα ταξίδευαν κατασχέθηκε λόγω χρεών στο τουρκικό Δημόσιο.

Και οι 280 είχαν μεταβεί έναντι εισιτηρίου μόλις έξι ευρώ σήμερα το πρωί στην τουρκική πόλη, προκειμένου να ψωνίσουν από το παζάρι που διοργανώνεται εκεί κάθε Πέμπτη.

Οι Έλληνες επισκέπτες ζήτησαν να επιβιβασθούν στα άλλα πλοία, τα οποία θα πραγματοποιούσαν την ίδια ώρα δρομολόγια, όμως αρνήθηκαν να πληρώσουν εισιτήριο αφού, όπως υποστήριξαν, είχαν.

Αυτή τη στιγμή γίνεται διαπραγμάτευση, προκειμένου να μεταβεί στο Αϊβαλί πλοίο από τη Μυτιλήνη για να τους παραλάβει, όμως είναι άγνωστο αν αυτό θα συμβεί απόψε.

Το πλοίο «Αϊσέ Γκιουλ» που κατασχέθηκε ανήκει στην πλοιοκτήτρια εταιρεία της οικογένειας Ζαλέ που δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στη γραμμή Μυτιλήνη – Αϊβαλί.

Στο παρελθόν η οικονομική τους δραστηριότητα είχε απασχολήσει και την Ελληνική δικαιοσύνη λόγω μεγάλων χρεών και προς το Ελληνικό δημόσιο.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

UPDATE 22:40


Σύμφωνα με πληροφορίες μας μετά από αρκετές διαβουλεύσεις πριν λίγο πλοιάριο άλλης τουρκικής εταιρείας παρέλαβε τους 280 πολίτες της Λέσβου από το Αϊβαλι με σκοπό να τους μεταφέρει στο λιμάνι Μυτιλήνης. Ευχόμαστε ο καιρός να είναι σύμμαχος σε αυτό το περιπετειώδης ταξίδι των 280 Λέσβιων.