Ο 15χρονος Ανδρόνικος συνεχίζει τον περίπλου της Λέσβου- Κοντά του τα προσφυγόπουλα και ο Γ.ΓΑ.Ν.Π κος Γιαννελλης

Για τρίτη και τέταρτη ημέρα, ο Ανδρόνικος  συνεχίζει τον περίπλου της Λέσβου.


Την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου με πλήρη άπνοια έφτασε από τη Θερμή στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου τον υποδέχτηκαν δεκάδες ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα προσφέροντας του λίγα λουλούδια και μια ζωγραφιά.   

Τον υποδέχτηκε επίσης με θερμά λόγια και τον συνεχάρη για την πρωτοβουλία του και τους στόχους της, ο Αντιδήμαρχος Λεσβου, Στρατής Τζιμής, που αναπληρώνει το Δήμαρχο Λέσβου λόγω απουσίας του στο εξωτερικό.

Στην υποδοχή παραβρέθηκε επίσης ο Πρόεδρος, Μπάμπης Ανιτσάκης και μέλη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μυτιλήνης (ΙΟΜ), με την ουσιαστική  βοήθεια του οποίου ο Ανδρόνικος πραγματοποιεί τον περίπλου της Λέσβου.  μεταξύ άλλων,

Την Τέταρτη ημέρα (3 Νοεμβρίου) ο Ανδρόνικος ξεκίνησε από τη βάση του ΙΟΜ, που φιλοξενείται στη Μαρίνα Μυτιλήνης, κόντρα σε ισχυρό νότιο Άνεμο, με προορισμό το Πλωμάρι.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης ημέρας τον Ανδρόνικο συνεχάρη για την πρωτοβουλία του ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Γιαννέλλης. Ο κ. Γιαννέλλης δήλωσε, μεταξύ άλλων,: "Τον Ανδρόνικο, -που είναι γέννημα θρέμμα της Λέσβου, τον γνωρίζω από μικρό και νιώθουμε υπερήφανοι που -έχουμε τέτοιους νέους και με τέτοια ιδανικά στο νησί μας.
Εκφράζουμε  τις ευχές μας για να έχει ευνοϊκό άνεμο στο ταξίδι του και να ολοκληρώσει με το καλό την εξαίρετη αυτή πρωτοβουλία του, που έχει τόσο υψηλούς στόχους, όπως, η αλληλεγγύη απέναντι στους συνανθρώπους μας και η προβολή της Λέσβου διεθνώς".

Η πρωτοβουλία του Ανδρόνικου βρίσκει μεγάλη απήχηση στα ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης.