Nαυαγοσώστρια βραβεύεται για τη δράση της στη Mυτιλήνη

Επί μήνες έσωζε πρόσφυγες ναυαγούς στα αγριεμένα νερά του Αιγαίου, μαζί με την ομάδα της Lifeguard Hellas, μια Χανιώτισσα ναυαγοσώστρια και για την προσφορά της τιμήθηκε από τον διεθνή οργανισμό The International Maritime Rescue Federation.


Η Μάνια Μπικόφ μπήκε στην τελική δεκάδα ομάδων ή ατόμων τα οποία ξεχώρισαν παγκοσμίως, όμως στην Ελλάδα, όπως η ίδια λέει, η εθελοντική δράση της πέρασε απαρατήρητη!

«Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για την άκρως τιμητική βράβευση ομάδων ή ατόμων που ξεχώρισαν για την προσφορά τους στη διάσωση παγκοσμίως.

Η συμμετοχή μου στην τελική δεκάδα ήταν κάτι που μου ανακοινώθηκε και για εμένα είναι σαν να έχω ήδη πάρει το βραβείο» έγραψε στη σελίδα της στο facebook η Μάνια Μπικόφ και εξέφρασε το παράπονό της: «Δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου ότι μπορεί να συμβεί αυτό, άλλωστε στην Ελλάδα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, η δράση στη Λέσβο πέρασε σχετικά απαρατήρητη. Ομως το ότι η σπουδαία δουλειά που συνεχίζουμε να κάνουμε έχει αναγνωριστεί για εμένα και για την ομάδα της Lifeguard Hellas κατ' επέκταση αρκεί».

Η Μάνια Μπικόφ, που υπήρξε η πρώτη γυναίκα που ασχολήθηκε με τη ναυαγοσωστική στην Ελλάδα, δεν έμεινε αδρανής, όταν είδε όσα συμβαίνουν στη Μυτιλήνη. Μητέρα τεσσάρων παιδιών, πήρε την ομάδα της και μετακόμισε εκεί όπου μπορούσε να προσφέρει βοήθεια.

Πηγη espressonews.gr