Στην Λέσβο bloggers του «A Greek Adventure»

Στο πλαίσιο της μεγιστοποίησης προβολής της Λέσβου ως τουριστικού προορισμού και ειδικότερα ως προορισμού δραστηριοτήτων και εμπειριών, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διοργάνωσε press trip, το διάστημα 20-24 Οκτωβρίου 2016, με τους bloggers του «A Greek Adventure», Χρήστο Βασιλόπουλο και Μαρία Κλάδη.


Οι ανωτέρω bloggers διατηρούν το travel blog http://agreekadventure.com στην Αγγλική γλώσσα, καθώς επίσης και το http://agreekadventure.gr, το οποίο παρουσιάζει τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα σε δράσεις στη φύση, αθλητικά events, wellness/yoga, πεζοπορίες, για το ελληνικό κοινό.

Όσον αφορά στο «A Greek Adventure.com», είναι ένα blog με τη λογική του story telling, με ειδικό αντικείμενο Adventure/Extreme Sports, Outdoor Activities, Ecotourism, Sightseeing. Απευθύνεται κυρίως στο εξωτερικό και δευτερευόντως στην Ελλάδα (όπου υπάρχει ωστόσο ευρύ κοινό), σε active families και solo/couples adventurers. Το περιεχόμενο που θα δημιουργηθεί από την επίσκεψη στη Λέσβο θα προβληθεί για περίπου ενάμιση μήνα στο website και στη συνέχεια στα Social Media.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων και των δραστηριοτήτων των bloggers υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας. Ειδικότερα, οι bloggers περιηγήθηκαν στις περιοχές της Μυτιλήνης, της Ερεσού, του Σιγρίου, του Μολύβου, της Πέτρας, της Σκάλας Συκαμιάς, του Πλωμαρίου, της Καλλονής, και της Αγιάσου. Επισκέφθηκαν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, το Πάρκο Απολιθωμένου Δάσους, καθώς επίσης αξιοθέατα, οικισμούς και παραλίες του νησιού. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην προβολή των δυνατοτήτων του νησιού να προσφέρει ολοκληρωμένες εμπειρίες μέσα από δραστηριότητες όπως: ιστιοπλοΐα, ποδηλασία, πεζοπορία, αναρρίχηση, γεωτουρισμός, ιππασία, φωτογραφικές περιηγήσεις.

Με τη σύμπραξη τοπικών επιχειρήσεων δραστηριοτήτων οι bloggers συμμετείχαν σε πρόγραμμα που περιελάμβανε τις παρακάτω δράσεις: ιστιοπλοΐα από τη Μυτιλήνη στο Πέραμα, ποδηλασία από την περιοχή Ένθρονο Καρύνης μέχρι Νυχτάντα στην περιοχή Ασωμάτου, πεζοπορία στις περιοχές της Λιγώνας, του Μολύβου, της Συκαμιάς, του Αγίου Δημητρίου, και του Ασώματου, αναρρίχηση στο αναρριχητικό πεδίο Πλωμαρίου, φωτογραφική περιήγηση στον Κάμπο και τη Σκάλα Ερεσού και ιππασία στην περιοχή της Λιμνοδεξαμενής στο Μόλυβο. Επίσης οι bloggers μυήθηκαν στις παραδοσιακές γεύσεις της τοπικής κουζίνας και του ούζου, οι οποίες τους ενθουσίασαν με την ιδιαιτερότητα τους.
Οι δύο  bloggers αναχώρησαν απόλυτα ικανοποιημένοι από την επίσκεψή τους στη Λέσβο και εντυπωσιασμένοι από την ποικιλία δυνατοτήτων για υπαίθριες δραστηριότητες που προσφέρει το νησί.

 Συμμετείχαν οι ίδιοι στις δραστηριότητες που περιελάμβανε το πρόγραμμά τους και εκφράστηκαν με ενθουσιασμό για όλες. Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου και την εντυπωσιακή οργάνωση του Μουσείου και τις εναλλαγές του φυσικού τοπίου που ωθεί συνεχώς τον επισκέπτη να ανακαλύπτει τις κρυμμένες ομορφιές του νησιού.       

Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους press trips αποτελούν τους πλέον αποδοτικούς τρόπους προβολής με πολλαπλασιαστικά οφέλη.