Υπ. Παιδείας: «Το περιστατικό στην Μυτιλήνη με το λουκέτο είναι σκηνοθετημένο-Το σχολείο δεν είχε καν ενταχθεί στο πρόγραμμα»

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιάννης Παντής, χαρακτήρισε το περιστατικό στη Μυτιλήνη, «σκηνοθετημένο συμβάν, για να δημιουργήσει ένα κλίμα γενικότερο», όταν κάποιοι γονείς έβαλαν «λουκέτο» σε δημοτικό σχολείο για να μη δεχθεί παιδιά προσφυγών.


«Την ευθύνη για την εκπαίδευση στη χώρα μας, την έχει το υπουργείο Παιδείας, αποκλειστικά».

«Το σχολείο αυτό δεν είχε καν ενταχθεί στο πρόγραμμα, το οποίο ξεκινάει σήμερα», είπε ο κ. Παντής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», υπογραμμίζοντας ότι όλες οι αιτιάσεις που διατυπώθηκαν το προηγούμενο διάστημα από συλλόγους γονέων, δημάρχους κ.λπ. σχετικά με την ένταξη των παιδιών προσφύγων στο εκπαιδευτικό σύστημα «έχουν επί της ουσίας αντιμετωπιστεί».

«Την ευθύνη για την εκπαίδευση στη χώρα μας την έχει το υπουργείο Παιδείας, αποκλειστικά.Ούτε οι σύλλογοι γονέων, ούτε οι σύλλογοι εκπαιδευτικών, ούτε οι ΜΚΟ, ούτε οι οποιεσδήποτε ομάδες, θεωρούν ότι μπορούν πολιτικά να πιέσουν. Την ευθύνη την έχει το υπουργείο Παιδείας, το οποίο ότι κάνει το τεκμηριώνει επιστημονικά, εκπαιδευτικά, παιδαγωγικά», επισήμανε ο κ. Παντής.

Στημένες ειδήσεις, έναντι αμοιβής των 50 ευρώ

Για στημένες ειδήσεις, έναντι αμοιβής των 50 ευρώ, κάνει λόγο η δημοσιογράφος της ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ Αναστασία Σπυριδάκη από την Λέσβο, σχετικά με το λουκέτο στο  8ο Δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Όπως έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:

«Tο 8ο δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης λειτουργεί κανονικά από το πρωί.

Οι ελάχιστοι αχαρακτήριστοι γονείς που έβαλαν λουκέτο προχθές και το έβγαλαν χθες καθώς φοβήθηκαν τις συνέπειες, τώρα τα γύρισαν και κατηγορούν όσους τους υποκίνησαν, όσους τους έβαλαν on camera να το πράξουν, για να πουλήσουν την είδηση έναντι 50ευρου.

Οι δημοσιογράφοι της Λέσβου, εκτός του ότι έχουμε απομονώσει εδώ και πολλά χρόνια όλα αυτά τα στοιχεία, είδαμε από νωρίς ότι τα κρούσματα παραπληροφόρησης και στημένων γεγονότων θα δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα στην κοινωνία του νησιού και δράσαμε ανάλογα. Οι αρμόδιοι επιτέλους ας βάλουν ένα φρένο σ’ αυτή την κατρακύλα.»