Το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Παρέμβασης για τα υπηρεσιακά συμβούλια στα σχολεία της Λέσβου

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ


·        Αποκαθηλώνουμε κυβερνητικούς-μνημονιακούς αιρετούς υπαλλήλους των διοικήσεων και του υπουργείου
·        Με τα σωματεία μας υπερασπίζουμε την εργασία μας και το δημόσιο σχολείο
·        Με αιρετούς αγωνιστές παρεμβαίνουμε μαχητικά στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Η Κυβέρνηση Μιλάει για “Δίκαιη Ανάπτυξη” Λεηλατώντας Δικαιώματα!

Εφαρμόζουν πλήρως όσα και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ψήφισαν (αντιασφαλιστικοί νόμοι, συνεχής φοροληστεία, ΕΝΦΙΑ, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, απολύσεις κτλ).Ετοιμάζουν νέο γύρο αντεργατικών μέτρων (ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις, ομαδικές απολύσεις, χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων κ.ά.) ώστε να αποτραπεί κάθε δυνατότητα συλλογικού αγώνα και διεκδίκησης για την ανατροπή της πολιτικής τους. Το «όραμά» τους μια κοινωνία της φτώχειας για τους πολλούς, με άνεργους, ευέλικτους εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα!

Υπηρεσιακά Συμβούλια: Ιμάντες Προώθησης Αντιεκπαιδευτικών Μέτρων!
Εκπαιδευτικοί στο Έλεος των Διοικήσεων και των ΠΥΣΔΕ!


Οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια διεξάγονται σε μια περίοδο που το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η κατάφωρη παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών. Η επιβολή των αντιεκπαιδευτικών μέτρων ξεκινά από τον υπουργό παιδείας και περνά στους Περιφερειακούς Διευθυντές, στους Διευθυντές εκπαίδευσης αλλά και στα ίδια τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Σταμάτημα διορισμών, 7.000 περίπου λιγότεροι αναπληρωτές από πέρσι, δημιουργία “δεξαμενών” πλεοναζόντων εκπαιδευτικών, μετακινήσεις, κινητικότητα, καταστρατήγηση δικαιωμάτων αναπληρωτών, μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων, συγχωνεύσεις τομέων και ειδικοτήτων, κατάργηση υπευθύνων εργαστηρίων και επιπέδων στην Αγγλική Γλώσσα, μείωση ωρών μαθημάτων, αναθέσεις «λάστιχο», κ.ά. είναι τα στοιχεία που διαμορφώνον το τρέχον σκηνικό στην Εκπαίδευση, με κύριο στόχο την εξοικονόμηση προσωπικού.         
                                                
Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια αποτελούνται από δύο αιρετούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, τον Προϊστάμενο και δύο υπαλλήλους διορισμένους από την κυβέρνηση. Διεκπεραιώνουν τις υπηρεσιακές μεταβολές των καθηγητών, όπως και στο παρελθόν, παραβιάζοντας δικαιώματα και προωθώντας αντιεκπαιδευτικά μέτρα. Η σημερινή κυβέρνηση για να ελέγξει τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. άλλαξε τα διορισμένα μέλη, δεν υλοποίησε όμως την υπόσχεσή της για τρίτο αιρετό σε αυτά, διατήρησε την αυταρχική δομή διοίκησης των περιφερειακών Διευθύνσεων και το ίδιο αντιδραστικό πλαίσιο λειτουργίας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, δεν επανάφερε τις περιοχές μετάθεσης, δεν κατήργησε το απόρρητο, δεν έδωσε οργανικές θέσεις για όλους, διατήρησε το καθεστώς των πλασματικά πλεοναζόντων για να καλλιεργεί την ανασφάλεια των εκπαιδευτικών. Ο νέος τρόπος επιλογής των Διευθυντών των σχολείων, χωρίς την εκχώρηση ουσιαστικών αρμοδιοτήτων στους συλλόγους διδασκόντων και χωρίς την αποκλειστική επιλογή των διευθυντών από τους συλλόγους, δεν έφερε καμία ουσιαστικά αλλαγή στη λειτουργία των σχολείων.                                              
     
ΠΥΣΔΕ–ΑΠΥΣΔΕ–ΚΥΣΔΕ:
Μηχανισμοί Πελατειακών Σχέσεων και οι Κυβερνητικοί Αιρετοί Γρανάζι τους

Χιλιάδες συνεχίζουν να είναι οι αποσπασμένοι στα γραφεία, στο Υπουργείο, στα βουλευτικά και κάθε είδους γραφεία, σε αμειβόμενες επιτροπές χωρίς κριτήρια, πλήθος τα βολέματα και οι εξυπηρετήσεις. Όλα αυτά αμβλύνουν συνειδήσεις και υπονομεύουν τη συλλογική δράση. Την κατάσταση αυτή τη διαχειρίζεται ο κυβερνητικός-διοικητικός μηχανισμός που, σε εναρμόνιση με την κεντρική εξουσία, προωθεί τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα και επιδίδεται σε μια σειρά αυθαιρεσιών. Είναι χαρακτηριστικά ορισμένα παραδείγματα για τη στάση Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, περιφερειακών Διευθυντών, καθώς και ΠΥΣΔΕ–ΑΠΥΣΔΕ: ● Υπέγραψαν το 2013 τις διαπιστωτικές πράξεις απόλυσης των συναδέλφων ● Συνέταξαν το 2013 υποχρεωτικούς πίνακες μετακινήσεων για άλλους νομούς ● Στοιβάζουν κάθε χρόνο τα τμήματα με μαθητές ● Δεν κοινοποιούν όλα τα κενά σε όλες τις φάσεις των τοποθετήσεων, τοποθετούν συναδέλφους για συμπλήρωση ωραρίου χωρίς δημοσιοποίηση των κενών ● Δεν ανακοινώνουν χρονοδιάγραμμα των τοποθετήσεων ● Προσθέτουν και εξαφανίζουν κενά σε κάθε φάση τοποθετήσεων ● Προχωρούν σε τοποθετήσεις αναπληρωτών με αδιαφανείς διαδικασίες ● Συγκροτούν ελεγχόμενα συμβούλια κρίσεων.

Οι αιρετοί της ΔΑΚΕ και των ΣΥΝΕΚ διαιωνίζουν αυτή την κατάσταση. Δέσμιοι των αντιεκπαιδευτικών μνημονιακών επιλογών των κομμάτων τους, διαχειρίζονται τα δικαιώματα των καθηγητών αποκλειστικά για συνδικαλιστικά και κομματικά οφέλη. Δεν κατήγγειλαν τις αυθαιρεσίες των διοικήσεων, δεν ενημέρωναν τον κλάδο για τις αποφάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και τη στάση όλων των μελών σε αυτά, δεν καλούσαν τους συναδέλφους και το σωματείο σε ενεργητική συμμετοχή για την ανατροπή μιας δεδομένα νοσηρής κατάστασης. Οι αιρετοί της ΔΑΚΕ έχουν βεβαρυμμένο παρελθόν πελατειακών εξυπηρετήσεων και με ζήλο υπερασπίζονται τις αποφάσεις των ΠΥΣΔΕ, αντί των διεκδικήσεων του κλάδου. Οι αιρετοί των ΣΥΝΕΚ, εφαρμόζοντας μια λογικήσυνδιαχείρισης, αφομοιώθηκαν (εκόντες-άκοντες μικρή σημασία έχει) στο ρόλο αιρετών της βουβής συμφωνίας ή αναιμικής διαφωνίας, αλλά τελικά συναίνεσης στην κυβερνητική πολιτική.

Διεκδικούμε Μαχητική Παρουσία και Εκλογή Αιρετών σε ΠΥΣΔΕ και ΑΠΥΣΔΕ

Μια μαχητική, ανυπότακτη, αντιδιαχειριστική και ανεξάρτητη παρουσία στα Yπηρεσιακά Συμβούλια που θα στηρίζεται σε ένα μαχητικό εκπαιδευτικό κίνημα,μπορεί να ορθώσει σοβαρά εμπόδια στο διοικητικό–κρατικό αυταρχισμό και στην προσπάθεια νομιμοποίησης των αντιεκπαιδευτικών μέτρων από τα Y.Σ. Μια παρουσία στα Υ.Σ. που θα λειτουργεί στα πλαίσια συλλογικών αρχών (προώθηση των αποφάσεων των ΕΛΜΕ και έλεγχος από τον κλάδο, κατάργηση απόρρητου, δημοσιοποίηση-αποκάλυψη-αποχώρηση, διαρκής ενημέρωση, σύνδεση με τις ΕΛΜΕ, εναλλαγή-ανακλητότητα-περιορισμός της εκπροσώπησης στις θητείες) μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση  του κινήματος.

Επιδιώκουμε να εκφράσουμε ένα πλατύ ρεύμα, που έχει εδώ και χρόνια δημιουργηθεί ανάμεσα στους συναδέλφους μας, ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης στο χώρο της παιδείας και της εργασίας γενικότερα.

Με τα σωματεία μας μπροστά, να αγωνιστούμε για τα «μικρά» και τα «μεγάλα»!

·        Ενάντια στις αυθαιρεσίες, τα ρουσφέτια και τη συνδιοίκηση.
·        Για να μη γίνονται οι αιρετοί γρανάζια της διοίκησης ή άλλοθι συγκάλυψης του υπουργείου.
·        Ανασυγκροτούμε τα σωματεία μας, παρεμβαίνουμε στα Υ.Σ. με μαχητικό εκπαιδευτικό κίνημα.
·        Ισότητα, αξιοπρέπεια, αλληλεγγύη. Οργανικές θέσεις για όλους.
·        Όλες οι αρμοδιότητες της λειτουργίας των σχολείων στους συλλόγους διδασκόντων.
·        Ανοιχτό δημόσιο σχολείο για όλα τα παιδιά, για πρόσφυγες και μετανάστες.
·        Όχι στα παλιά και νέα μνημόνια.
·        Διαγραφή του χρέους. Έξοδος από το Ευρώ και την ΕΕ.

Ψηφίζουμε-Στηρίζουμε:
Για  το ΠΥΣΔΕ : «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ »
Για το ΑΠΥΣΔΕ : «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ-ΣΥΣΠΗΡΩΣΕΙΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ»

ΠΥΣΔΕ ΛΕΣΒΟΥ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Δ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ

Υποψήφιοι

·        Αλχατζίδου Ανδρομάχη του Γεωργίου (ΠΕ03), Γυμνάσιο Άντισσας
·        Γεωργοκώστα Σοφία του Χρήστου (ΠΕ18.04), 1ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Μυτιλήνης
·        Γκίκα Ευφημία (Έφη) του Λεωνίδα (ΠΕ05), Γυμνάσιο Καλλονής
·        Καλύβα Άννα του Ευαγγέλου-Σπυρίδωνος (ΠΕ05), Διάθεση ΠΥΣΔΕ
·        Κογκορόζη Μαρία της Ελευθερίας (ΠΕ08), ΕΠΑΛ Καλλονής
·        Καμπακάκη Ελένη του Ηλία (ΠΕ02), Γυμνάσιο Μύρινας
·        Κρεασίδης Γεώργιος του Χρήστου (ΠΕ02), Γυμνάσιο Ερεσσού
·        Κρητικός Παναγιώτης του Νικολάου (ΠΕ06), ΓΕΛ Πέτρας
·        Ντουράκης Κωνσταντίνος του Στεργίου (ΠΕ04.02), ΓΕΛ Μανταμάδου
·        Ρώιμπα Φωτεινή του Ιωάννη (ΠΕ02), Διάθεση ΠΥΣΔΕ
·        Σπανός Γεώργιος του Θεοδώρου (ΠΕ02), Γυμνάσιο Πλωμαρίου
·        Τσιρεπλής Ιγνάτιος (Τάκης) του Παναγιώτη (ΠΕ04.01), Γυμνάσιο Καλλονής


Αγώνας – Ρήξη – Ανατροπή