"Λεσβιακή Ενότητα και Δράση" : «Αισθανόμαστε ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ για τα τεκταινόμενα στο νησί μας»

ΚΥΡΙΟΙ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΕΤΕ;


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ

ΘΟΔΩΡΉ ΔΡΙΤΣΑ ,ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΖAΛΑ,ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΑΣ ,ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ,ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΕΛΛΗΣ,ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ,ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ,ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΚΕΛΗΣ,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΙΟΛΑΤΖΗΣ,ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ ΦΛΩΡΟ,ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ,ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΛΛΗ,ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΑΣΣΟΥ

Με  έκπληξη πληροφορηθήκαμε, από τη δημοσιοποίηση των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά την χθεσινή σύσκεψή  σας για την αντιμετώπιση του «προσφυγικού»- «μεταναστευτικού ζητήματος»  ότι μεταξύ άλλων αποφασίσατε και τον έλεγχο των ΜΚΟ θέτοντας πλαίσιο αδειοδότησης μέσω του αναπληρωτού  υπουργού εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης  αρμόδιο για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, έπειτα από σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Λέσβου.

Η παραπάνω απόφαση έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με τις υποσχέσεις και τα δελτία τύπου του Δημάρχου Κου Γαληνού  αλλά και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όπως αυτές διατυπώθηκαν κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέσβου στις 18 9 2016 , παρισταμένου του συνόλου των Φορέων Λέσβου, σύμφωνα με τις οποίες  είχε κριθεί , ως απαραίτητος όρος της ομαλοποίησης της κατάστασης στο Νησί ,  η απομάκρυνση των ΜΚΟ και η απομείωση των προαναχωρησιακών Κέντρων στο μέγιστο κατ αρχήν αριθμό των 3000 ατόμων συνολικά, δηλαδή,  σε 1500 άτομα σε κάθε υφιστάμενο κέντρο(  Μόριας και Καρά Τεπέ). Κατηγορηματικά ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε όλους τους παρισταμένους ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δημιουργηθεί η θέση Λεμονού σαν νέα δομή αλλά και καμία άλλη.

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 8 Οκτωβρίου 2016 κυκλοφόρησε από το Ταξιδιωτικό  Πρακτορείο του Κου Γιάννη Ξυλούρη  στην Αθήνα , με τον οποίον επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά , πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους ξενοδόχους της Λέσβου  για την δημιουργία αποκλειστικών συνεργασιών με ξενοδοχεία τα οποία θα επιθυμούσαν να φιλοξενήσουν αποκλειστικά πρόσφυγες –μετανάστες, υπό την αιγίδα και την  οικονομική κάλυψη του  ΟΗΕ και με Υπουργική Απόφαση η οποία θα εκδοθεί εντός των ημερών όπως μας διαβεβαίωσε ο παραπάνω κύριος.

ΚΑΙ ΕΡΩΤΑΜΕ:

ΑΦΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗ ΕΝ ΤΩ ΣΥΝΌΛΩ ΤΩΝ???

Η πρόταση συνεργασίας είναι άκρως δελεαστική προσφέροντας ικανοποιητικό τίμημα για κάθε άτομο για το σύνολο της ξενοδοχειακής μονάδας ,η οποία θα δεχόταν μία παρόμοια συνεργασία ,και μάλιστα σε βάθος πενταετίας με αποκλειστικές συμβάσεις όπου προβλέπεται ακόμη  και ομάδα φύλαξης του Ξενοδοχείου.(SECURITY).

Με λίγα λόγια  η πρόταση κατ ουσία αφορά την δημιουργία μικρών αυτόνομων δομών (HOT SPOTS)στο σύνολο της γεωγραφικής επικράτειας του νησιού οι οποίες στο βάθος χρόνου της πενταετίας θα έχουν αλλοιώσει τελείως τα τοπικά χαρακτηριστικά των επί μέρους  κοινωνιών και τελικώς  θα προκαλέσουν την αποελληνοποίηση του νησιού διότι ουδείς αρμόδιος αναρμόδιος δεσμεύεται για τον τελικό αριθμό των προσφύγων -λαθρομεταναστών  τον οποίο θα κληθεί τελικά να εξυπηρετήσει το Νησί μας , ενώ στην πράξη έχει ήδη παραβιαστεί κατάφωρα η συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της αναλογικότητας  .
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν μιλάμε πλέον για καταστροφή μόνο του τουριστικού προϊόντος  του νησιού αλλά  μιλάμε για ολική καταστροφή  όλων των κοινωνικών πολιτιστικών και οικονομικών δομών   του νησιού μας.

Αισθανόμαστε ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ για τα τεκταινόμενα στο νησί μας .΄

 Αναρωτιόμαστε αν οι εμπλεκόμενοι συνυπογράφοντες και συναποφασίζοντας τα παραπάνω  έχουν συναίσθηση της ιστορικής τους ευθύνης, εναποθέτοντας τις τύχες ολόκληρου  νησιού και δη του μεγέθους και της ιστορικής κληρονομιάς της Λέσβου, σε οργανώσεις κυρίως αλλοδαπές, με ασαφή , σκοτεινά  και ιδιοτελή  κίνητρα ,  που ενεργούν υπό τον μανδύα  ανθρωπιστικών κινήτρων στα οποία ουδείς δύναται να φέρει αντιρρήσεις και να αντιταθεί. Ουδείς βέβαια αναφέρεται στα ανθρωπιστικά προβλήματα των ντόπιων τα οποία αντιπαρέρχονται εξ απαλών ονύχων προβάλλοντας με αναίδεια τον ισχυρισμό   ότι η όλη κρίση έχει αξιόλογα οικονομικά οφέλη για την τοπική οικονομία.

Σας δηλώνουμε λοιπόν κύριοι ότι θα βρείτε το σύνολο του Λεσβιακού λαού απέναντι σας διότι λογαριάζετε χωρίς τον Ξενοδόχο.

8 Οκτωβρίου 2016

Το Σωματείο

ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ