Επεισόδια και κλεφτοπόλεμος ΜΑΤ-Μεταναστών στην Μυτιλήνη παραμονή της 28ης Οκτωβρίου

Κλεφτοπόλεμο με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έπαιζαν από το πρωί στους δρόμους και τα σοκάκια της Μυτιλήνης, ομάδες περίπου 80 ανδρών ιρακινής και συριακής καταγωγής


Κλεφτοπόλεμο με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έπαιζαν από το πρωί στους δρόμους και τα σοκάκια της Μυτιλήνης, ομάδες περίπου 80 ανδρών ιρακινής και συριακής καταγωγής, που διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες διαμονής τους στο hot spot της Μόριας και για τις πολύμηνες, όπως υποστηρίζουν, καθυστερήσεις στην εξέταση των αιτήσεων ασύλου που έχουν υποβάλλει.

Οι παραπάνω, κατά μικρές ομάδες, έφυγαν σήμερα από το hot spot της Μόριας και στο ύψος του Καρά Τεπέ, ενοποιήθηκαν σε μια ομάδα που πορεύονταν προς την πόλη της Μυτιλήνης. Ας σημειωθεί ότι στο σύνολό τους είχαν πάρει μαζί τους σκηνές και υπνόσακους, καθώς και τους ταξιδιωτικούς τους σάκους, υποδηλώνοντας έτσι, ότι φεύγουν από το hot spot «για πάντα».

Επίσης, ας σημειωθεί, ότι αρνούνταν την παραμικρή διαπραγμάτευση με τις αστυνομικές αρχές, ακόμα και να μιλήσουν για τα αιτήματά τους σε δημοσιογράφους.

Τελικά, στην Επάνω Σκάλα, στη βόρεια είσοδο της πόλης, διμοιρία των ΜΑΤ τους σταμάτησε, οπότε και ξεκίνησαν καθιστική διαμαρτυρία που διήρκεσε περί τις δυο ώρες. Γύρω στη 1 το μεσημέρι, ξαφνικά, οι διαμαρτυρόμενοι χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και τρέχοντας έφυγαν σε διάφορες κατευθύνσεις, αναγκάζοντας τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κατευθυνθούν σε στόχους που θεώρησαν πως είχαν οι διαμαρτυρόμενοι, με πρώτο αυτόν της πλατείας Σαπφούς, απ’ όπου θα ξεκινήσει η αυριανή παρέλαση και όπου θεωρήθηκε ότι οι διαμαρτυρόμενοι θα συγκεντρώνονταν.

Τελικά όμως, οι Σύροι και οι Ιρακινοί κατευθύνθηκαν στο κέντρο της Μυτιλήνης, όπου ανασυγκροτήθηκαν και κατέλαβαν την είσοδο του επιβατηγού λιμανιού, παρεμποδίζοντας την είσοδο σε αυτό. Περίπου στις 2 το μεσημέρι και μετά από παρέμβαση των λιμενικών, όλοι μαζί άρχισαν να αποχωρούν και οργανωμένα να υποχωρούν προς το hot spot της Μόριας.