1 χρόνος Κοινωνική Κουζίνα "ο Άλλος Άνθρωπος" στην Μυτιλήνη-Εκδήλωση με κρουστά και δωρεάν φαγητό (pics, vid)

Τον ένα χρόνο λειτουργίας του γιόρτασε το Σάββατο 01/10 στη Μυτιλήνη η κοινωνική κουζίνα «ο άλλος άνθρωπος» κάνοντας αυτό που ξέρει καλλίτερα από όλους,  προσέφερε δωρεάν φαγητό σε όλους.


Τα καζάνια στήθηκαν από νωρίς το μεσημέρι στην πλατεία Σαπφούς και οι  εθελοντές μαζί με την καλή τους διάθεση έφεραν τρόφιμα, χαρτικά πιάτα και ότι άλλο χρειάζεται για μαγειρέψουν και να φάνε με όλους μαζί και κυρίως με αυτούς που δεν έχουν .

Στη Μυτιλήνη για να στηρίξει την όμορφη προσπάθεια του «άλλου ανθρώπου» έφτασε και η μπάντα κρουστών Brazileonico  από τη Χίο που ξεσήκωσε την κεντρική αγορά της Μυτιλήνης , την Ερμού με τους ήχους της, μεταφέροντας το μήνυμα του άλλου ανθρώπου για αφιλοκερδή  προσφορά στον άνθρωπο που υποφέρει.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και την ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος που «έβαλε» την ιδέα της προσφοράς δωρεάν φαγητού σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα, όπου υπάρχει ανάγκη, ευχήθηκε να μη χρειάζεται για πολύ ακόμα η βοήθεια του «άλλου ανθρώπου» γιατί αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν. Η κοινωνική κουζίνα προσέφερε πάνω από 460.000 μερίδες φαγητό από την Μυτιλήνη μέχρι την Ειδομένη την Αθήνα και όπου υπάρχει ανάγκη. Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μεταφέρει την ιδέα της κοινωνικής κουζίνας και στην Ιταλία όπου εδώ και μήνες που έκλεισαν τα βαλκανικά σύνορα δέχεται χιλιάδες πρόσφυγες . Στις 9 Οκτώβρη «ο άλλος άνθρωπος» θα μεταβεί στην Περούτζια και θα μαγειρέψει για όσους έχουν ανάγκη ενώ θα συμμετέχει και στην προσπάθεια που ξεκίνησε εκεί : δωρεάν νερό για όλους.
Πηγη ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ Γ. Παπαδόπουλος