Αυξάνεται ο αριθμός των εγκλωβισμένων μεταναστών- Ξεπέρασαν τους 6.000 στην Λέσβο

Αποπνικτική είναι η κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου όπου ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί ξεπερνά πλέον τις 14.000. Να σημειωθεί, πως μόλις τις τελευταίες 24 ώρες έφτασαν στη Χίο και τη Μυτιλήνη 151 πρόσφυγες και μετανάστες.


Την ίδια στιγμή, σχετικό δημοσίευμα των Financial Times εστιάζει στην προσφυγική κρίση και επισημαίνει, πως η Άνγκελα Μέρκελ επέπληξε τον Αλέξη Τρίπρα για καθυστερήσεις στο προσφυγικό.

Αναλυτικά οι αριθμοί των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στη Χίο και τη Λέσβο:

Στη Λέσβο σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό βρίσκονται  5.942 πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι φιλοξενούνται σε εγκαταστάσεις με χωρητικότητα μόλις 3.500 ατόμων.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο κέντρο φιλοξενίας της Χίου όπου υπάρχουν υποδομές για τη στέγαση 1.100 ατόμων και μένουν 3.684 άνθρωποι.

Το συντονιστικό για το προσφυγικό αναφέρει πως αριθμός των ατόμων μειώνεται:

Απορία προκαλούν τα στοιχεία του συντονιστικού για το προσφυγικό που αναφέρουν ότι το πρωί της Πέμπτης στη χώρα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ήταν 60.440, ενώ την Τετάρτη 60.513.

Διαμαρτυρίες στα νησιά:

Μορφή καταιγίδας έχουν πάρει τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι διαμαρτυρίες των κατοίκων στη Χίο, τη Μυτιλήνη και το Ρέθυμνο όπου οι κάτοικοι ζητούν να απομακρυνθούν οι πρόσφυγες.


Θυμίζουμε, πως την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση στη Χίο κατά την οποία χιλιάδες πολίτες απαίτησαν να δοθούν άμεσες λύσεις στο προσφυγικό.