Μείωση των Τούρκων τουριστών στη Λέσβο, τον Αύγουστο κατά 42% σε σχέση με πέρυσι

Μείωση αφίξεων Τούρκων τουριστών στη Λέσβο, κατά 42% σε σχέση με πέρυσι, δείχνουν τα στοιχεία αφίξεων στο λιμάνι της Μυτιλήνης, που λειτουργεί και ως πύλη εισόδου επισκεπτών από την απέναντι ακτή στο νησί.


Σύμφωνα με αυτά, στη Λέσβο πέρυσι τον Αύγουστο πέρασαν 15.094 Τούρκοι τουρίστες.
Φέτος τον ίδιο μήνα ήρθαν μόλις 8.836. Ας σημειωθεί ότι μετά την εκδήλωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος στις 15 του περασμένου Ιουλίου, η έμμεση απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, που επιβλήθηκε σε μεγάλο μέρος του τουρκικού πληθυσμού, είχε σαν αποτέλεσμα τον μηδενισμό των τουριστικών ροών, τουλάχιστον μέχρι τις 15 Αυγούστου, όταν επετράπησαν ξανά τα ταξίδια στο εξωτερικό.

Τελευταία ελπίδα πλέον των παραγόντων του τουρισμού στη Λέσβο, όσον αφορά την τονωτική ένεση στο δοκιμαζόμενο φέτος τουρισμό στο νησί, είναι ο Σεπτέμβριος. Όταν και οι μουσουλμάνοι το τριήμερο 9, 10 και 11 Σεπτεμβρίου γιορτάζουν το Κουρμπάν Μπαϊράμ.

Ας σημειωθεί, ότι στην αρχή της φετινής τουριστικής περιόδου, στόχος των φορέων του τουρισμού ήταν να διατηρήσουν τον αριθμό των περσινών επισκέψεων, που έφτασαν τις 50.700. Από τις αρχές της χρονιάς μέχρι σήμερα, τη Λέσβο επισκέφθηκαν περίπου 28.000 Τούρκοι τουρίστες και εκτιμάται πως δεν θα ξεπεράσουν τις 35.000 με 40.000 μέχρι τέλος του χρόνου.


Πηγη altsantiri.gr