Το πλοίο φάντασμα της Πάτρας… που έγινε «Νήσος Σάμος» (Φωτο)

To πλοίο "φάντασμα" του παλαιού λιμανιού της Πάτρας


Είναι γνωστό ότι το «Ionian Queen», το πλοίο φάντασμα που βρισκόταν στη δεξιά πλευρά του παλαιού λιμανιού της Πάτρας, στον μώλο της Αγίου Νικολάου για περισσότερα από τρία χρόνια μετονομάστηκε σε «Νήσος Σάμος».

Η πλοιοκτήτρια εταιρία «Hellenic Seaways» θα εξυπηρετεί τη γραμμή Πειραιάς - Μεστά Χίου - Μυτιλήνη - Λήμνος – Θεσσαλονίκη έως τις 27 Σεπτεμβρίου. Το πλοίο εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο λιμάνι του Πειραιά παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Θεόδωρου Δρίτσα και έκανε το παρθενικό του ταξίδι την Δευτέρα 1 Αυγούστου.

Μάλιστα, το πλοίο επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον Λιμενάρχη Μύρινας κ. Γιώργο Αρβανίτη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λήμνου κ. Χαράλαμπο Δαλαβίτσο.

Ο Δήμαρχος συνομίλησε με τον πλοίαρχο και το πλήρωμα του «Νήσος Σάμος», τους οποίους καλωσόρισε και ευχήθηκε το νέο πλοίο να είναι καλοτάξιδο, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επανέναρξη των δρομολογίων που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τη Λήμνο, αλλά και για την προσθήκη ενός ακόμη δρομολογίου που συνδέει το νησί με την έδρα του νομού, τη Μυτιλήνη.

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια του πρώτου του ταξιδιού, το πλοίο έπαθε βλάβη στην αριστερή του μηχανή, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Πειραιά με 560 επιβάτες. Έφτασε στη Λήμνο με τρεις ώρες καθυστέρηση και συνέχισε το ταξίδι του αφού εξετάστηκε από τον αρμόδιο τεχνικό.


Πηγη patrasevents.gr