Στον εισαγγελέα ο Δήμος Λέσβου για την αυτοσχέδια κατασκήνωση, έναντι του κτιρίου πρώην ΣΤΕΠ

Ο Αντιδήμαρχος ζήτησε την άμεση απομάκρυνση των κατασκηνωτών από το χώρο και την άμεση απόδοση του κοινόχρηστου χώρου σε δημόσια χρήση


Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κ. Νίκος Καρασάββας, μετά από σχετική εντολή του Δημάρχου Λέσβου, κ. Σπύρου Γαληνού, συνοδευόμενος από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου, μετέβη στο χώρο που λειτουργεί  αυτοσχέδια κατασκήνωση, έναντι του κτιρίου πρώην ΣΤΕΠ, στην περιοχή «Καλαμάρη» της Επάνω Σκάλας.

Ο κ. Καρασάββας ενημέρωσε τους αυτοσχέδιους κατασκηνωτές, ότι πρόκειται για  κοινόχρηστο χώρο, του οποίου η χρήση, χωρίς σχετική άδεια δεν είναι νόμιμη και ότι η παραμονή τους εκεί δημιουργεί κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια (λόγω του παρακείμενου δρόμου ταχείας κυκλοφορίας) τόσο τη δική τους, όσο και των προσφύγων που φιλοξενούνται στο χώρο. Επεσήμανε δε στους κατασκηνωτές ότι η αλληλεγγύη των πολιτών είναι μεν δεκτή, αλλά για να είναι αποτελεσματική και ουσιαστική προς τους πρόσφυγες, πρέπει να εντάσσεται στη σχεδιασμένη πολιτική των υπεύθυνων φορέων της πολιτείας και να παρέχεται νόμιμα, εξασφαλίζοντας πρωτίστως τις αναγκαίες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος ζήτησε την άμεση απομάκρυνση των κατασκηνωτών από το χώρο και την άμεση απόδοση του κοινόχρηστου χώρου σε δημόσια χρήση.

Οι κατασκηνωτές δήλωσαν ότι δεν εκπροσωπούν κάποια συγκεκριμένη συλλογικότητα και ότι δεν δεσμεύονται ως προς το χρόνο απομάκρυνσης τους.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του Δήμου μετέβη στο γραφείο του Εισαγγελέα Πρωτοδικών, τον οποίο ενημέρωσε σχετικά για τη διαμορφωθείσα κατάσταση και ζήτησαν τη συνδρομή του.


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ