Συλλήψεις μεταναστών στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης για πλαστά έγγραφα-Έρευνες της αστυνομίας για το κύκλωμα

Άλλοι τρεις μετανάστες, μια γυναίκα από το Καμερούν και δυο άνδρες από το Πακιστάν, ηλικίας 21 και 22 ετών, συνελήφθησαν χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, γιατί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.


Το γεγονός ανεβάζει σε 16 τον αριθμό των μεταναστών και προσφύγων που σε ένα 24ωρο προσπαθούσαν να φύγουν παράνομα από τη Λέσβο.

Εκτός των παραπάνω συλληφθέντων, από το βράδυ του Σαββάτου στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης, κατά τη διάρκεια ελέγχων επιβατών πτήσεων εσωτερικού με προορισμό την Αθήνα συνελήφθησαν ένας υπήκοος Ιράν, δυο υπήκοοι Αφγανιστάν και 10 υπήκοοι Πακιστάν, όλοι νεαρής ηλικίας, οι οποίοι επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Το γεγονός σύμφωνα με τις Αρχές αποδεικνύει την ύπαρξη στη Λέσβο κυκλώματος διακίνησης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, στην κατεύθυνση της εξάρθρωσης του οποίου κινείται η Αστυνομία.


Σύλληψη -3- ατόμων στη Μυτιλήνη,  για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και ψευδή ανωμοτί κατάθεση

Την Κυριακή (31-07-2016) το απόγευμα, συνελήφθησαν στον κρατικό αερολιμένα Μυτιλήνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, μία 26χρονη υπήκοος Καμερούν και δύο υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 21 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τον καθιερωμένο από τους αστυνομικούς έλεγχο, των επιβατών πτήσης με προορισμό την Αθήνα, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί δήλωσαν ψευδή στοιχεία, επιδεικνύοντας ταξιδιωτικά έγγραφα, τα οποία όπως διακριβώθηκε ήταν πλαστά.


Τα έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης διενεργείται προανάκριση.