3ο Σεμινάριο Διεύθυνσης και Χορωδιακού Τραγουδιού -22-26 Αυγούστου 2016, Μυτιλήνη

3ο Σεμινάριο Διεύθυνσης  και Χορωδιακού Τραγουδιού


Η Χορωδία Animato και το Κέντρο Μουσικής Εκπαίδευσης και Πράξης Βορείου Αιγαίου ανακοινώνουν τη διεξαγωγή του 3ου Σεμιναρίου Διεύθυνσης και Χορωδιακού Τραγουδιού από 22 μέχρι 26 Αυγούστου στην Αίθουσα Τελετών του Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης. Στο σεμινάριο θα διδάξει η Dr. Therees Hibbard, καθηγήτρια χορωδιακής μουσικής στο St. Olaf College των ΗΠΑ.

Το σεμινάριο διοργανώνεται και φέτος ως συνέχεια του κύκλου σεμιναρίων με τίτλο «Εργαστήρια στο Βόρειο Αιγαίο» που έλαβαν χώρα τον Αύγουστο του 2014 σε Χίο και Μυτιλήνη στα πλαίσια του «Πελάγους Πολιτισμού» της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Μετά τη μεγάλη επιτυχία του αρχικού προγράμματος, το σεμινάριο επαναλήφθηκε τον Ιούλιο του 2015 στη Μυτιλήνη αυτή τη φορά με ευθύνη του Κέντρου Μουσικής Εκπαίδευσης και Πράξης Βορείου Αιγαίου και της Χορωδίας Animato Μυτιλήνης, φορείς που είναι υπεύθυνοι και για τη φετινή διοργάνωσή του.

Tα δύο πρώτα σεμινάρια, στα οποία δίδαξε αφιλοκερδώς η Dr Therees Hibbard, κρίθηκαν ως ιδιαίτερα επιτυχημένα τόσο από ποιοτικής όσο και ποσοτικής άποψης, αφού τα παρακολούθησαν περισσότερα από 130 άτομα (μαέστροι, χορωδοί και εκπαιδευτικοί), πολλοί εκ των οποίων επισκέφθηκαν τη Μυτιλήνη και τη Χίο από άλλα μέρη της Ελλάδας για χάρη των εργαστηρίων. Με τη διεξαγωγή του σεμιναρίου για 3η συνεχή χρονιά επιτυγχάνεται ο αρχικός μας στόχος που δεν είναι άλλος από την καθιέρωσή του ως θεσμού που θα προσφέρει στην ποιοτική ανάπτυξη του χορωδιακού τραγουδιού στη Λέσβο και σταδιακά θα αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα, όπως είναι άλλωστε το όραμα της Dr Hibbard.

Περιγραφή

Στη διάρκεια του σεμιναρίου η Dr. Therees Hibbard θα παρουσιάσει τη μέθοδο διδασκαλίας χορωδίας, γνωστή ως BodySinging, την οποία η ίδια έχει αναπτύξει συνδυάζοντας στοιχεία χορού και κίνησης με το χορωδιακό τραγούδι. Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει καθημερινά μία πρωινή και μία απογευματινή συνάντηση στις οποίες θα περιλαμβάνονται διαλέξεις σχετικά με τη χορωδιακή τεχνική, ανοιχτές πρόβες με χορωδία, καθώς και μαθήματα διεύθυνσης χορωδίας για μαέστρους. Το σεμινάριο θα κλείσει την Παρασκευή 26 Αυγούστου στις 20:00 με μία ανοιχτή στο κοινό συναυλία στην οποία θα διευθύνουν η διδάσκουσα και οι συμμετέχοντες επιμορφούμενοι μαέστροι.

Η γλώσσα του σεμιναρίου είναι η Αγγλική ενώ θα δοθούν βεβαιώσεις σε όσους παρακολουθήσουν το σεμινάριο.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Αντώνη Βερβέρη, πρόεδρο του Κέντρου Μουσικής Εκπαίδευσης και Πράξης Βορείου Αιγαίου και μαέστρο της Χορωδίας Animato.

τηλ. 6976087969 / email: antonis_ververis@yahoo.com

Βιογραφικό  Dr. Hibbard


Η Therees Hibbard είναι καθηγήτρια χορωδιακής μουσικής στο St. Olaf College των ΗΠΑ. Έχει διδάξει σε σεμινάρια σε Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και πρόσφατα στο Χόνγκ Κόνγκ και το Ομάν. Η έρευνα της πάνω στη διδασκαλία χορωδιών μέσω της κίνησης έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη μίας διδακτικής προσέγγισης που η ίδια έχει ονομάσει “BodySinging”. Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία σαν τραγουδίστρια και χορεύτρια στο μουσικό θέατρο πριν αρχίσει τις σπουδές της στο κλασικό τραγούδι και τη διεύθυνση. Έχει τραγουδήσει για συνθέτες και μαέστρους όπως ο Aaron Copland, ο Helmuth Rilling, και ο Mistlav Rostropovich, ενώ συμμετείχε  στην πρώτη εκτέλεση έργων των Arvo Pärt και Krystof Penderecki στο Carnegie Hall υπό τη διεύθυνση του  Rostropovich. Απέκτησε το πτυχίο της στη Χορωδιακή Μουσική Εκπαίδευση με δεύτερη ειδικότητα το χορό από το Longwood College, το Master της στο τραγούδι και τη διεύθυνση χορωδίας από το Colorado State University και το διδακτορικό της στη Φωνητική Εκπαίδευση και Διεύθυνση Χορωδίας από το University of Oregon.