Με λαμπρότητα και παραδοσιακό τρόπο πραγματοποιήθηκε το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στην Αγιασο (pics)

Την Τετάρτη (20/07/16) από τις 10:30 το πρωί ως το μεσημέρι έγινε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας του Προφήτη Ηλία και η παρέλαση των αλόγων στην Αγιάσο


Γράφει ο Παναγιώτης Κουτσκουδης/  ΦΩΤΟ:  Παναγιώτης Κουτσκουδής


Την Τετάρτη (20/07/16) από τις 10:30 το πρωί ως το μεσημέρι έγινε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας του Προφήτη Ηλία και η παρέλαση των αλόγων στην Αγιάσο με τη συνοδεία παραδοσιακής κομπανίας που σ’ όλη τη διαδρομή από την Καρυά ως το Καμπούδι έπαιζε τον «κιόρογλου», το φημισμένο χορό των αλόγων.

Οι λεβέντες αναβάτες και οι όμορφες αμαζόνες, μα πιο πολύ τα εύρωστα, καμαρωτά, ομορφοπλουμισμένα άλογα, έγιναν το αντικείμενο του θαυμασμού ντόπιων και ξένων επισκεπτών.

Στον απόηχο του τριήμερου πανηγυριού του Προφήτη Ηλία αναρτώ λίγες φωτογραφίες που αποτυπώνουν την καλοκαιρινή μας καθημερινότητα, αρχής γενομένης από το χθεσινό λουκούλλειο μεσημεριάτικο φαγοπότι με το παραδοσιακό κισκέτς (μόσχος σιτευτός μαγειρεμένος με χοντροκομμένο μακαρονάκι).

Ο Σύλλογος Καβαλαραίων κάθε χρόνο ανήμερα του πανηγυριού το μοιράζει στον κόσμο στην αυλή της Αγίας Τριάδας και μετά σ’ όλα τα καφενεία του χωριού.

Αλλά το καλοκαίρι σμίγουμε πάντα με αγαπημένους συγγενείς και φίλους της διασποράς, που σαν ταξιδιάρικα πουλιά ξαναγυρνάνε κάθε άνοιξη στις φωλιές τους. Με καλή παρέα, πιοτί και μεζεδάκι πάνε κάτω τα φαρμάκια της κερατοζωής και βρίσκει ευκαιρία να σταλάξει λίγο βάλσαμο χαράς στις θαλασσοδαρμένες ψυχές μας. Σταλαγματιές πρόσκαιρης ευτυχίας, που όμως – ας μην ξεχνάμε - άλλοι συνάνθρωποι, απανταχού της γης, δεν τις γεύονται, γιατί βολοδέρνουν στις συμπληγάδες της φτώχειας, της αρρώστιας, της πείνας, του κατατρεγμού…

Ας μην μεμψιμοιρούμε λοιπόν! Τα χειρότερα δεν τελειώνουν…

Καλό καλοκαίρι με καλή παρέα, ένα ποτηράκι ρακί και καλή καρδιά! Εβίβα, παιδιά! 

Γράφει ο Παναγιώτης Κουτσκουδης/  ΦΩΤΟ:  Παναγιώτης Κουτσκουδής