Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ενημέρωσης των αγροτών στον Μεσοτοπο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ενημέρωσης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο Μεσότοπο Λέσβου την Παρασκευή 15 Ιουλίου με θέμα: «Προβλήματα Αιγοπροβάτων- Νέα δεδομένα- Προοπτικές».


Κτηνοτρόφοι από το Μεσότοπο και τις γύρω περιοχές, αλλά και γεωτεχνικοί ιδιώτες και υπάλληλοι υπηρεσιών της Περιφέρειας, ενημερώθηκαν για την αντιμετώπιση της μαστίτιδας και των παρασιτικών νοσημάτων των αιγοπροβάτων, καθώς και για διάφορα εμβολιακά προγράμματα για κάλυψη ασθενειών των ζώων. Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η εισήγηση για τα καινοτόμα τυροκομικά προϊόντα των αιγοπροβάτων.

Τη συνάντηση ενημέρωσης παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ενώ την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εκπροσώπησαν οι Αντιπεριφερειάρχες Θεόδωρος Βαλσαμίδης και Χρύσανθος Αργυρίου, καθώς και ο Εκτελεστικός Γραμματέας Γεώργιος Καμπούρης, ο οποίος μετέφερε τον χαιρετισμό και το συνεχές ενδιαφέρον της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κας Χριστιάνας Καλογήρου για τα θέματα του πρωτογενούς τομέα.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο καθηγητής της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Ηλίας Παπαδόπουλος, ο καθηγητής της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γεώργιος  Φθενάκης και ο Διευθυντής της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Ιωάννης Σκούφος.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην προσπάθειά της να συνδράμει στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και ιδιαίτερα της κτηνοτροφίας, θα συνεχίσει τη συνεργασία της με την επιστημονική κοινότητα, ώστε όσα σημαντικά θέματα αναπτύχθηκαν και ειπώθηκαν στη συνάντηση ενημέρωσης, να γίνουν πράξη προς όφελος των κτηνοτρόφων.

Ανάλογες εκδηλώσεις ενημέρωσης των αγροτοκτηνοτρόφων θα πραγματοποιηθούν το προσεχές χρονικό διάστημα στη Χίο, τη Σάμο και τη Λήμνο.