Eνδιαφέρον από βουλευτές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ για τον Οδικό Άξονα ΚΑΛΛΟΝΗΣ-ΣΙΓΡΙΟΥ.

Συνεχίζοντας το ενδιαφέρον τους οι βουλευτές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ κ.κ.Γιάννης Μανιάτης(υπεύθυνος στην Κ.Ο. για το ΥΠΟΜΕΔΙ) και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου(υπευθυνος στην Κ.Ο. για την Λέσβο) για το νησί μας κατέθεσαν Ερώτηση για την πορεία της ολοκλήρωσης του Οδικού Άξονα ΚΑΛΛΟΝΗΣ-ΣΙΓΡΙΟΥ.


Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη


Θέμα: Κατασκευή οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου

Ο οδικός άξονας Καλλονής– Σιγρίου που σχεδιάσθηκε για να ολοκληρώσει την σύνδεση της Πρωτεύουσας Μυτιλήνης, του Αεροδρομίου και του Λιμανιού της Λέσβου, με το δυτικότερο άκρο του νησιού το Σίγρι, αποτελεί ένα έργο πολύ μεγάλης σημασίας για την Δυτική Λέσβο και η ολοκλήρωσή του θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της περιοχής.
Με  την αναμενόμενη ολοκλήρωση της κατασκευής του οδικού άξονα Μυτιλήνης – Καλλονής – Σιγρίου, θα φύγει και το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο για την ταχεία πρόσβαση των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού  στο μοναδικό και παγκόσμιου ενδιαφέροντος Απολιθωμένο Δάσος και η περιοχή θα αναδειχθεί σε ένα κέντρο υψηλού επιπέδου τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης.
Είναι γνωστή η χαρακτηριστική ταλαιπωρία των τουριστών με προορισμό το Σίγρι οι οποίοι  φθάνοντας στην Μυτιλήνη διανύουν ένα οδικό δίκτυο 100 περίπου χιλιομέτρων ταξιδεύοντας τουλάχιστον 2.5 ώρες και διατρέχοντας μεγάλους κινδύνους.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:
Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η προετοιμασία για την ένταξη του έργου στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020;\
Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των τεχνικών μελετών, τη δημοπράτηση και την κατασκευή του έργου;


Οι ερωτώντες βουλευτές

Θεόδωρος Παπαθεοδώρου                                                             Γιάννης Μανιάτης