Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση της ΕΠΣ Λέσβου στο Ιππειος

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, στο Πολύκεντρο Ιππείου, η Γ.Σ. της ΕΠΣΛ, όπου δυναμικό παρών έδωσαν τα Λεσβιακά σωματεία, για να ενημερωθούν για τα τεκταινόμενα της προηγούμενης χρονιάς, αλλά και να θέσουν τις δικές τους προτάσεις ενόψει της νέας.


Η ΕΠΟ δεν χρηματοδοτεί τα ερασιτεχνικά σωματεία, η Πολιτεία στέκεται αδιάφορη και κάθε χρόνος που μπαίνει είναι ακόμη πιο δύσκολος και η αποστολή των ομάδων και των παραγόντων γίνεται ανυπόφορη. Το παρών έδωσαν 36 από τα 54 σωματεία, με τους παράγοντες να ζητούν  απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσαν και την ΕΠΣΛ να απαντά ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν σε λίγες μέρες. Ο Σταύρος Ψαρρόπουλος προέβη στον διοικητικό απολογισμό, κάνοντας μια αναδρομή στην χρονιά που πέρασε, ενώ αναφέρθηκε στην χρησιμοποίηση των μικρών που ήταν υποχρεωτική και στην παρουσία των μικτών ομάδων. Επίσης, έκανε αναφορά στη μη ισχύ του μέτρου, όποια ομάδα της μεγάλης κατηγορίας  δεν διαθέτει ομάδα υποδομής δεν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, αφού το πρόβλημα είναι μεγάλο κυρίως στα χωριά, όπου δεν υπάρχουν παιδιά.

Σχετικά με το θέμα των μικρών (υποχρεωτική παρουσία) υπήρξε διχογνωμία από τα σωματεία, καθώς κάποια επιθυμούσαν το μέτρο και κάποια όχι, αλλά η ανάγκη να συμμετάσχουν και οι μικροί, οδήγησε την Ένωση στην εφαρμογή του. Διαφωνία, επίσης, υπήρξε και για τους διπλωματούχους προπονητές και όπως είπε ο Σταύρος Ψαρρόπουλος, η  ΕΠΣΛ  έχει  πάρει την συγκατάθεση από την ΕΠΟ και τον Τέλη Μπατάκη να οργανώσει την σχολή προπονητών, ώστε να μην αναγκάζονται οι Λέσβιοι υποψήφιοι προπονητές να πληρώνουν ακριβά την συμμετοχή τους σε άλλο μέρος. Και τα δύο φλέγοντα ζητήματα, θα απασχολήσουν το Δ.Σ. στην επόμενη συνεδρίαση.

Στη συνέχεια, συζήτηση έγινε για τα γήπεδα και τον καταμερισμό τους, για τον οποίο δεν συμφώνησε κανένας. Ο Αιολικός με τον νέο του πρόεδρο Γιάννη Μανούσο (ήταν μαζί με τον Σταύρο Γρυπιώτη) κατέθεσε την πρόταση, η ΕΠΣΛ να μεσολαβήσει στην ΕΠΟ, ώστε αυτή να  πληρώσει τέσσερις διαιτησίες, με το αίτημα να το μεταφέρει ο Σ. Ψαρρόπουλος, την διάθεση δύο εισιτηρίων διαρκείας σε κάθε ομάδα του τοπικού και ακόμη, τα μικρά παιδιά να έχουν δωρεάν πρόσβαση στα εντός έδρας παιχνίδια της ομάδας και ο εκάστοτε γονιός να έχει μειωμένο εισιτήριο 5 ευρώ στα παιχνίδια. Προτάσεις, που ασφαλώς είδαν με θετικό μάτι όλοι.


Πηγή Εφημερίδα Δημοκράτης