Στην περιοχή του Σιγρίου η Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου- Άμεσα η συντήρηση και αποκατάσταση του Κάστρου

Το Σίγρι επισκέφθηκε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο  Βαλσαμίδη και τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου κ. Παύλο Τριανταφυλλίδη.


Η Περιφερειάρχης συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής με τους οποίους συζήτησε θέματα που τους απασχολούν και πρωτίστως το θέμα της συντήρησης και αποκατάστασης του Κάστρου Σιγρίου.

Το Κάστρο Σιγρίου είναι της οθωμανικής περιόδου και χρονολογείται στον 15ο – 16ο αιώνα μ.Χ. Αποτελείται από έναν ανοιχτό υπαίθριο χώρο γύρω από τον οποίο διατάσσονται δωμάτια με θυραία ανοίγματα που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες φύλαξης του φρουρίου (φυλακές, αποθήκες, λουτρά, χώροι εστίασης).


Η κα. Καλογήρου δήλωσε ότι δεδομένης της ιδιαίτερης σημασίας του μνημείου για την ευρύτερη περιοχή του Σιγρίου και του γεγονότος ότι υπάρχει ώριμη μελέτη γεωμετρικής τεκμηρίωσής του, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα αναζητήσει τους πόρους για το έργο συντήρησης και αποκατάστασης του Κάστρου, που αναμφίβολα θα συντελέσει στην πολιτιστική αναβάθμιση της Δυτικής Λέσβου.