Από 3 έως 17 Σεπτεμβρίου το Διεθνές Φεστιβάλ Γυναικών στην Σκάλα Ερεσού Λέσβου

Η Λέσβος ετοιμάζεται να φιλοξενήσει χιλιάδες γυναίκες από όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του «Διεθνούς Φεστιβάλ Γυναικών Ερεσού» από τις 3-17 Σεπτεμβρίου 2016.


Η Λέσβος ετοιμάζεται να φιλοξενήσει χιλιάδες γυναίκες από όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του «Διεθνούς Φεστιβάλ Γυναικών Ερεσού» (International Eressos Women's Festival 2016) που γίνεται στο νησί στις 3-17 Σεπτεμβρίου.

Οι οργανωτές του διεθνούς φεστιβάλ αναφέρουν ότι «όλες οι γυναίκες είναι ευπρόσδεκτες ανεξάρτητα από τη φυλή, την ηλικία, τα ενδιαφέροντα ή το σεξουαλικό τους προσανατολισμό».

Κατά τη διάρκειά του θα οργανωθούν εργαστήρια και εκθέσεις, θα προβληθούν ταινίες, θα γίνουν πάρτι με χορό καθώς και διαγωνισμοί θαλάσσιων σπόρτ.

Αυτή είναι η 16η χρονιά που διοργανώνεται το φεστιβάλ το οποίο προβάλλει τη γυναικεία κουλτούρα, την ιστορία και τη διαφορετικότητα. Το φεστιβάλ θα γίνει στη Σκάλα της Ερεσού η οποία θεωρείται φιλική στους LGBTQ.

Η Λέσβος, και ειδικά η Ερεσός, είναι δημοφιλές μέρος για λεσβίες τουρίστριες από το 1970.

Κάθε Σεπτέμβριο εδώ και 16 χρόνια το Sappho Travel διοργανώνει το International Women's Festival.

Το φεστιβάλ διαρκεί 2 εβδομάδες και περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, θεατρικές παραστάσεις, workshops, εκθέσεις και σπορ. Δίνει τη δυνατότητα σε γυναίκες απ’ όλο τον κόσμο να συναντηθούν στη Σκάλα Ερεσού, να ανταλλάξουν και να μοιραστούν καλλιτεχνικές δημιουργίες, ικανότητες και εμπειρίες

3 Σεπτεμβρίου 2015 - 17 Σεπτεμβρίου 2016

International Eressos Women's Festival

Σκάλα Ερεσού


Πρόγραμμα φεστιβάλ:  http://www.womensfestival.eu/programme/