GGO

OYZO

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016

Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου «Το ποδήλατο είναι η σωτηρία της πόλης μας»

Σας αποστέλλω την θέση του ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου όσο αναφορά δημοσίευση σε τοπική εφημερίδα σχετική με την αστική ποδηλασία.


 Σαφώς και σε κάθε "ομάδα" οδηγών, αυτοκίνητο, μηχανάκι μοτοσυκλέτα, κούριερ, ντελίβερι, ταξί, λεωφορείο, φορτηγό, υπάρχουν καλοί και κακοί συμπολίτες. (αποφεύγω τον όρο καλός οδηγός γιατί αυτό σημαίνει καλός χρήστης του οχήματος - δώστε ιδιαίτερη σημασία σ' αυτό)

Στην Κρήτη ή όπου αλλού προφασίζεται το αρχικό άρθρο ότι έγινε ΜΙΑ παρανομία από ποδηλάτη, μάλλον θα ζουν στο ευνομούμενο τμήμα της Ελλάδας όπου κανένα αυτοκίνητο, δίκυκλο δεν παραβιάζει κόκκινο, πορτοκαλί, σέβονται όλοι STOP και μονόδρομους, γιατί κάτι τέτοιο δεν βλέπω στην πόλη μας και απορώ που ο εν λόγω κύριος αρθρογράφος του κειμένου βλέπει μόνο ποδήλατα να παρανομούν!

 Ζούμε στην πόλη της απόλυτης ασυδοσίας. Παντού παράνομα αυτοκίνητα παρκαρισμένα, μηχανάκια κι αυτοκίνητα πάνω σε πεζοδρόμια και πλατείες, πεζοί στους δρόμους (και αναγκαστικά συνήθως) χωρίς την παραμικρή παιδεία ή πρόθεση να κινηθούν νόμιμα κι από διαβάσεις, και μας πειράζουν τα ποδήλατα των παιδιών που επειδή βλέπουν τον μπαμπά τους να κάνει τα ίδια με το μηχανάκι, αντιγράφουν; Δεν θα αναφερθούμε στο θέμα της παιδείας στους δρόμους που για όλους τους χρήστες είναι ανύπαρκτη με καθημερινά μοιραία αποτελέσματα.

Το ποδήλατο ΚΥΡΙΟΙ είναι η σωτηρία της πόλης μας, μην το αντιμετωπίζετε έτσι. Ένα ποδήλατο περισσότερο σημαίνει ένα αυτοκίνητο λιγότερο και ένα αυτοκίνητο λιγότερο σημαίνει 10 περισσότερες θέσεις στάθμευσης για ποδήλατα λιγότερο κυκλοφοριακό, πιο ανθρώπινη πόλη, καθαρότερος αέρας, ποιότητα ζωής, υγεία για τον ποδηλάτη αλλά και τους συμπολίτες του (με ευεργετικές συνέπειες στην οικονομία), μείωση ηχορύπανσης, μείωση ατυχημάτων...

Δεν βλέπουμε από τα Λεσβιακά ΜΜΕ να υπερασπίζονται σε καμία περίπτωση τον πεζό, όταν ακόμα και ώρες που είναι ανοιχτή η αγορά της Ερμού, πάσης φύσεως τροχοφόρα αναπτύσσουν ταχύτητα ανάμεσα στους πεζούς δείχνοντας ακόμα και στους λιγοστούς τουρίστες που αναζητά το νησί μας, μια εικόνα τριτοκοσμική. Άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, γονείς με καροτσάκια, ΑΜΕΑ και ηλικιωμένοι,  είναι αναγκασμένοι να ζουν στο περιθώριο της ηγεμονίας της "λαμαρίνας" και κανείς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται να αλλάξει κάτι. Πεζοδρόμια γεμάτα πραμάτειες, εμπορεύματα, τραπεζοκαθίσματα, μηχανάκια ( όλα τα παραπάνω είναι δεδομένα - γιατί;) αναγκάζουν τον πεζό να περπατά στο δρόμο με το παιδί του στο χέρι και κάποιους τους ενοχλεί ο 10χρονος ποδηλάτης (που κακώς) δεν έβαλε πόδι κάτω στο stop... !!!

Τι να πω ΚΥΡΙΟΙ! Αν θεωρείτε όλα τα παραπάνω προβλήματα λυμένα, ναι έχετε δίκιο.

Η μόνη περίπτωση να "σωθεί" η πόλη μας είναι να βρεθεί λύση στον ποδηλάτη να κινείται με ασφάλεια μέσα στην πόλη και να αφήσει στο σπίτι, ή έστω να περιορίσει τη χρήση του αυτοκινήτου. Κι αυτό ΔΕΝ θα γίνει με μεγαλύτερα πάρκινγκ και μεγαλύτερους δρόμους που θα φέρουν ακόμα περισσότερα αυτοκίνητα στη μικρή μας πόλη που δεινοπαθεί από την καθημερινή, άσκοπη χρήση του αυτοκινήτου.

Κάντε μας να αφήσουμε το αυτοκίνητο σπίτι.

Πλήρες δίκτυο ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ ΤΩΡΑ...

Για τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου
Ανεζίνος Τάκης

Αντιπρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αν βρίσκεσαι στο δρόμο ή δεν έχεις συνεχή πρόσβαση στο διαδίκτυο, αποθήκευσε το e-mail του LesvosPost.com και στείλε μας τη φωτογραφία, το βίντεο ή το μήνυμά σου για να καταγγείλεις, να πεις την άποψή σου ή και για να δείξεις αυτό που θέλεις.

e-mail: lesvospost@gmail.com