Την ώρα που Μόρια και Καρά Τεπές είναι στα όρια τους ο Μουζαλας ετοιμάζει νέες δομές στην Λέσβο (Ηχητ)

Ο Γιάννης Μουζάλας αποκάλυψε το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση της Μόριας


Σχέδιο για την ομαλότερη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, επεξεργάζεται το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Μια σειρά δράσεων αναμένεται να δρομολογηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ ο Υπουργός Γιάννης Μουζάλας μιλώντας στην ΕΡΤ διαβεβαίωσε πως πολύ σύντομα θα υπάρξουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα ζητώντας την αρωγή της τοπικής αυτοδιοίκησης και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Για το λόγο αυτό βρέθηκε χθες στη Λέσβο, όπου είχε συναντήσεις με το Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό και με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ειδικότερα για τη Λέσβο ο υπουργός ανέφερε πως είναι στο σχεδιασμό νέες μονάδες υποδοχής για να αποσυμφορηθεί η Μόρια και να υπάρχει καλύτερος έλεγχος της κατάστασης. Εξάλλου, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται και η δημιουργία δομών για τη φιλοξενία έως και 800 ανηλίκων ασυνόδευτων προσφύγων, ώστε να μπει τέλος σε ένα πρόβλημα που ταλανίζει τα νησιά.

Τέλος ο Γιάννης Μουζάλας σημείωσε, πως η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ ΕΕ – Τουρκίας έχει εκμηδενίσει την προσφυγική ροή χωρίς να κρύψει ωστόσο πως πάντα υπάρχει ο φόβος της αύξησης των αφίξεων στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Ακούστε από την ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ το ΗΧΗΤΙΚΟ



Πηγη ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ/ ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΑΒΑΣ