Μικρή φωτιά αναστάτωσε κατοίκους, Πυροσβεστική και ΔΕΗ στην Μυτιλήνη

Πυρκαγιά σημειώθηκε περίπου στις 11:00 από σπίθα στύλου της ΔΕΗ σε χορτολιβαδικη έκταση στην περιοχή Καμαρες Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα ηλεκτροδότησης σε αρκετές περιοχές της πόλης.

Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, ενώ άγνωστα παραμένουν τα αίτια της φωτιάς.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για εκρήξεις και σπίθες, που παραπέμπουν πιθανότατα σε "σκάσιμο" μετασχηματιστών στον υποσταθμό, από το οποίο προήλθαν και τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Λόγω της διακοπής ρεύματος σταμάτησαν να λειτουργούν τα φανάρια προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε πολλές κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ .

Συνεργεία της ΔΕΗ προσπαθούν να αποκαταστήσουν την βλάβη και να τροφοδοτήσουν τις περιοχές όπου σημειώθηκε διακοπή ρεύματος από άλλους μετασχηματιστές.

UPDATE

Σύμφωνα με οσα μετέδωσε η ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ με την δημοσιογράφο Μυρσίνη Τζινελλη  η διακοπή ρεύματος προηρθε από φωτιά σε δύο μετασχηματιστές της ΔΕΗ στις 11:00  το πρωί, η πρώτη στην Αγία Κυριακή και η δεύτερη κοντά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ δίπλα από το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ. Η παρέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και έσβησαν σε σύντομο χρόνο και τις δύο εστίες , ωστόσο η αποκατάσταση ρεύματος θα γίνει σταδιακά.

Ήδη ηλεκτροδοτήθηκαν τμήματα της πόλης της Μυτιλήνης ενώ τα συνεργία της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση των προβλημάτων στο δίκτυο διανομής.


Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολή πριν απο τις 12:00 το μεσημέρι όταν οι δύο εστίες ήταν σε εξέλιξη όμως γρήγορα οι φωτιές έσβησαν και οι προσπάθειες εστιάζονται στην αποκατάσταση των βλαβών και την ηλεκτροδότηση και του υπόλοιπου νησιού.