Προκλητικός ο Δήμαρχος Λέσβου, ζητά τιμωρία αστυνομικού ο οποίος διαφώνησε μαζί του για την κατάσταση της Μοριας

Τα βέλη της στρέφει στο Δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό,η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λέσβο, με ανακοίνωσή της, με αφορμή την απόφαση του Δημάρχου που ζητά τη τιμωρία ενός αστυνομικού ο οποίος τόλμησε να διαφωνήσει με τις αποφάσεις του. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται: 


Πριν  λίγες ημέρες στην επεισοδιακή συνέλευση που έλαβε χώρα στη Μόρια μεταξύ των κατοίκων του χωριού και του Δημάρχου Λέσβου, κ. Γαληνού, μεταξύ των παρευρισκόμενων, ως κάτοικος του χωριού και εκτός υπηρεσίας, βρισκόταν και ένας συνάδελφός μας. Ένας συνάδελφος μας, ο οποίος έκανε ότι και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες, υπερασπίστηκε την περιουσία του και την οικογένειά του. Δυστυχώς για κάποιους αυτό θεωρήθηκε απαράδεκτο με αποτέλεσμα να στοχοποιηθεί και να τιμωρηθεί. Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως μας προκαλεί πολύ μεγάλη εντύπωση το γεγονός πως μέσα από μία τόσο δημοκρατική διαδικασία στην οποία υπήρχε συμμετοχή άνω των τριακοσίων πολιτών, στοχοποιήθηκε και καταγγέλθηκε ο συνάδελφός μας. Πως ενώ ο δήμαρχος του νησιού μας, ο οποίος τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζεται για τα δικαιώματα και την ελευθερία των προσφύγων, καταγγέλλει και ζητάει την τιμωρία ενός συμπολίτη μας ο οποίος απλά τόλμησε να διαφωνήσει με τις αποφάσεις του;


Πραγματικά μας λυπεί το γεγονός πως ο κ. Δήμαρχος ξέχασε τόσο σύντομα ότι όσο εκείνος παραβρίσκονταν σε διάφορες βραβεύσεις, οι συνάδελφοί μας αγωνιζόμενοι καθημερινά κάτω από δύσκολες συνθήκες, κατάφεραν να διατηρήσουν την όσο το δυνατόν αρμονική και ειρηνική διαβίωση μεταξύ των προσφύγων και των συμπολιτών μας. Το γεγονός ότι οι μοναδικές ενέργειες που έγιναν μετά την προαναφερθείσα γενική συνέλευση, ήταν η καταγγελία εις βάρος του συναδέλφου μας και κάποιες δηλώσεις που αναφέρονταν σε κάποιους σκιώδεις συκοφάντες στοχοποιώντας πρόσωπα και καταστάσεις γενικά και αόριστα, μας στερεί την ελπίδα για την επίλυση των προβλημάτων που ανακύπτουν καθημερινά και την ανάκαμψη από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει η κοινωνία του νησιού. Πιστοί στις αρχές του συνδικαλισμού τον οποίο υπηρετούμε θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι στηρίζουμε τον συνάδελφό μας Κλειώτη Παναγιώτη και ότι θα αγωνιζόμαστε με κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να συνεχίσουμε να εκφράζουμε τις απόψεις μας ελεύθερα και δημοκρατικά ( πάντα σε νόμιμα πλαίσια) τόσο εντός της υπηρεσία όσο και εκτός αυτής, σαν αξιοπρεπείς και ενεργοί πολίτες της κοινωνίας στην οποία ζούμε.

Πηγη radiolesvosnews.gr