«Τη γάτα με το ποντίκι» παίζουν ομάδες αλληλέγγυων και αναρχικών στο πρώην ΣΤΕΠ Μυτιλήνης

ΦΩΤΟ lesvosreport.gr
Συνεχίζεται η κατάληψη αλληλέγγυων στον χώρο για τη φιλοξενία μεταναστών


«Τη γάτα με το ποντίκι» παίζουν με την αστυνομία ομάδες αλληλέγγυων - όπως αυτοαποκαλούνται -, που με την επωνυμία «No Border social center», έχουν καταλάβει ένα πρώην στρατόπεδο στα βόρεια όρια της Μυτιλήνης, δίπλα ακριβώς από το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας της ΔΕΗ. Το στρατόπεδο είναι ιδιοκτησίας της Alpha Bank και έχει μετατραπεί σε μια δομή φιλοξενίας μεγάλου αριθμού μεταναστών, κυρίως από την Αφρική.

Κι ενώ η αστυνομία αλλά και η ιδιοκτήτρια του χώρου Alpha Bank έχει ζητήσει από τους καταληψίες να απελευθερώσουν το χώρο, αυτοί εναλλάσσονται στη φύλαξή της δηλώνοντας κάθε φορά, ότι θα αποχωρήσουν την επόμενη μέρα. Στο χώρο της κατάληψης έχουν υψωθεί πανό με αντεξουσιαστικά συνθήματα και μαυροκόκκινες σημαίες ενώ απέναντι από την είσοδό της, στο πλάι του κεντρικού δρόμου - εξόδου της Μυτιλήνης προς τα βόρεια, έχει εγκατασταθεί άλλος αριθμός αντεξουσιαστών με αφρικανούς και πακιστανούς μετανάστες.
Στο θέμα παρενέβη χθες ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Αθανασίου. Με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «το πολύπαθο νησί μας δεν αντέχει άλλο. Η μείωση του τουρισμού, σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και τα δυσβάσταχτα μέτρα της κυβέρνησης, η οποία κατέλυσε κάθε έννοια της νησιωτικότητας, έχει πλέον οδηγήσει την τοπική μας οικονομία και τους κατοίκους του νησιού μας στον μαρασμό. Πότε θα το καταλάβουν αυτό οι Κυβερνώντες; Χρειάζονται και οι Λέσβιοι την "αλληλεγγύη" τους.

Όσο όμως και αν διαμαρτυρόμαστε, ουδείς λόγος γίνεται για κάποιο μέτρο διαχείρισης της κρίσης στη Λέσβο, πόσο μάλλον για μέτρα ανακούφισης των κατοίκων του νησιού μας. 

Άλλωστε, διαφαίνεται ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν είναι οι άνθρωποι που ζουν και υποφέρουν στην πολύπαθη πατρίδα μας, προεξεχόντων των νησιωτών που βάλλονται πανταχόθεν, αλλά μόνο η αλλαγή του εκλογικού νόμου και η συνταγματική αναθεώρηση. 

Πότε επιτέλους θα αποφασίσουν οι κυβερνώντες να γίνουν αλληλέγγυοι στη Λέσβο - αλληλέγγυοι στους πολίτες της χώρας μας;» καταλήγει ο κ. Αθανασίου.


Πηγη newsbeast.gr