Μείωση 80% των Τουρκων επισκεπτών στην Λεσβο μετά το πραξικόπημα

Στο 80% φτάνουν οι ακυρώσεις εισιτηρίων Τούρκων επισκεπτών στη Λέσβο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου.


Αυτό οφειλεται στο γεγονός ότι οι επισκέπτες του νησιού είναι στο σύνολό τους σχεδός δημόσιοι υπάλληλοι κάτοχοι πράσινων διαβατηρίων, για τους οποίους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Ωστόσο υπάρχουν σημάδια ότι η κατάσταση αυτή θα είναι πρόσκαιρη. Πολλοί από τους Τούρκους επισκέπτες, μετέθεσαν την ημερομηνία κράτησης για τον Σεπτέμβρη που ήταν  ήδη αρκετές οι κρατήσεις λόγω της γιορτής τους το Κουρμπαν Μπαιράμι και η Λέσβος είναι αγαπημένος τους προορισμός τις περιόδους των μεγάλων τους γιορτών.

Μια άλλη πληροφορία που αναπτερώνει τις ελπίδες του τουριστικού κόσμου αναφέρει ότι τα περιοριστικά μέτρα στη γείτονα θα αρθούν μετά το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου και οι Τούρκοι πολίτες θα μπορούν και πάλι να ταξιδεύουν ελεύθερα στα νησιά.

Όσον αφορά τα συνολικά στοιχεία άφιξης Τούρκων επισκεπτών για το μήνα Ιούλιο στη Λέσβο, θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα με πάνω από 10.000 άτομα να έχουν επισκεφθεί το νησί μέχρι τις 15 του μήνα . Πέρυσι τον ίδιο μήνα οι αφίξεις Τούρκων τουριστών είχαν φτάσει τις 14.403.


Πηγη ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ/ Μυρσίνη Τζινέλλη