Στον Μεσοτοπο η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου- Προχωράνε τα έργα στο οδικό δίκτυο της Δυτικής Λέσβου

Επίσκεψη Περιφερειάρχη σε έργα στην περιοχή του Μεσοτόπου


Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών κ. Θεόδωρο Βαλσαμίδη και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου, επισκέφθηκε σήμερα τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Μεσοτόπου για τη συντήρηση – ασφαλτόστρωση τμημάτων της Επαρχιακής Οδού Καλλονή – Παράκοιλα – Άγρα – Μεσότοπος – Ερεσός.

Οι εργασίες εκτελούνται στο πλαίσιο των γενικότερων παρεμβάσεων για τη βελτίωση του οδικού δικτύου, με στόχο την αντιμετώπιση των συσσωρευμένων προβλημάτων και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και εντάσσονται στο έργο για τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Δυτικής Λέσβου συνολικού προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, που υλοποιεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου και προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς.

Για την αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Δυτικής Λέσβου έχουν προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου 2 νέα έργα  συνολικού προϋπολογισμού 1.369.000 ευρώ, τα οποία θα δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα.

Για τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου στο νησί της Λέσβου έχουν δημοπρατηθεί το τελευταίο διάστημα 6 νέα έργα, για τα οποία προχωρούν οι διαδικασίες για την υπογραφή συμβάσεων. Πρόκειται για τα έργα:  

Συντήρηση Επαρχιακών Οδών Ανατολικής Λέσβου, συνολικού Π/Υ 850.000 ευρώ.

Συντήρηση Οδικού Δικτύου Βορειοανατολικής Λέσβου, συνολικού Π/Υ 850.000 ευρώ.

Συντήρηση Οδικού Δικτύου Νοτιοδυτικής Λέσβου, συνολικού Π/Υ 900.000 ευρώ.

Συντήρηση επαρχιακής οδού Σκουτάρου - Σκαλοχωρίου και προσπέλαση προς Καλό Λιμάνι, συνολικού Π/Υ 451.500 ευρώ.

Άμεσες παρεμβάσεις αποκατάστασης οδών Λέσβου, συνολικού Π/Υ 400.000 ευρώ.

Ηλεκτροφωτισμός οδικών τμημάτων δικτύου Λέσβου, συνολικού Π/Υ 272.000 ευρώ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης 2 έργα για την κοπή χόρτων, το κλάδεμα δέντρων και τον καθαρισμό από απορρίμματα στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο του νησιού.

Η Περιφερειάρχης επισκέφθηκε, επίσης, τις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου, όπου συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο Βασίλη Ζαγκούλη, το Γραμματέα Μανώλη Κωνσταντιδέλλη, το μέλος Γιώργο Κωνσταντιδέλλη και τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γαβριήλ Πιπίνη και ενημερώθηκε για τη συνολική δραστηριότητα του Συνεταιρισμού και τις αναπτυξιακές του προοπτικές.