Τρια κοντέινερ νοσοκομειακό υλικό από την Αμερική στην Λέσβο

Μεγάλη ποσότητα αναλώσιμων ιατρικών ειδών έφτασε στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης από την Αμερική , από το ίδρυμα AFYA , έναν οργανισμό που δραστηριοποιείται στην αποστολή νοσοκομειακών ειδών σε 56 χώρες του κόσμου.


Πριν από λίγους μήνες , το Γενάρη, η κυρία Danielle Butin, Ιδρυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής του Ιδρύματος Afya,  βρέθηκε στη Μυτιλήνη και επικοινώνησε με τις δομές υγείας αλλά και τους εθελοντές της Μυτιλήνης που ήταν στην πρώτη γραμμή για την περίθαλψη των προσφύγων. Συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου, την υπεύθυνη του κοινωνικού ιατρείου, εθελοντές αλλά και τις λιμενικές αρχές ζητώντας από τον καθένα μια λίστα για τις ελλείψεις στις δομές τους σε ιατρικά είδη από τη διαχείρηση του προσφυγικού.

Στη  Αμερική το ίδρυμα έθεσε σε εφαρμογή το  πρόγραμμα  Spora (που σημαίνει «σπορά των σπόρων» στην Αρχαία Ελληνική), για την υποστήριξη των ομάδων στο νησί να καλύψουν τις ανάγκες  των προσφύγων που φτάνουν στο νησί.

Προχθές στο νοσοκομείο , ο πρόεδρος του ιατρικού  συλλόγου Παναγιώτης Προβένζας, παρέλαβε τρία κοντέινερ νοσοκομειακό υλικό που μεταφέρθηκαν με 15 φορτηγά! Νοσοκομειακά κρεβάτια,  αναπηρικά αμαξίδια με εξελιγμένους μηχανισμούς , κρεβάτια εξέτασης και πάσης φύσης ιατρικά βοηθήματα.

Μέρος της βοήθεις θα μεταφερθεί στο κοινωνικό ιατρείο που διαχειρίζεται η διασώστρια Ζωή Λειβαδίτου.


Πηγη ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ/ Μ. ΤΖΙΝΕΛΛΗ