Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου καταγγέλλει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου καταγγέλλει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ


Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου καταγγέλλει την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως τους πραγματικούς ενόχους για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μας μέσα και έξω από τα κέντρα κράτησης προσφύγων και μεταναστών, για όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει στους κατοίκους της γύρω περιοχής. Εξαιτίας των δικών τους πολιτικών και της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας, έχουν εγκλωβιστεί στο νησί μας χιλιάδες άνθρωποι που διαβιούν κάτω από δύσκολες έως άθλιες συνθήκες.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες, όπως και οι προηγούμενες, και για το λόγο ότι η χώρα μας, μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, συμμετέχει ενεργά στους πολέμους στην περιοχή.

Εδώ και μήνες κωφεύει στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με το άσυλο και με την μακρόχρονη παραμονή τους στο νησί, που δυστυχώς οδηγεί μια μικρή μερίδα σε παραβατικές συμπεριφορές.

Η πολιτική αυτή της κυβέρνησης και της ΕΕ λειτουργεί καταλυτικά στο να εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού, ο φασισμός και ο ρατσισμός.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι άνθρωποι, είναι τα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου για τον έλεγχο των αγορών και των δρόμων μεταφοράς του πετρελαίου, του φυσικού αερίου, είναι το φθηνό εργατικό δυναμικό που το κεφάλαιο θα χρησιμοποιεί ανάλογα με τις ανάγκες του.

Ζητάμε άμεσα η κυβέρνηση να εφαρμόσει τη διεθνή Συνθήκη του ΟΗΕ του 1951 για τους πρόσφυγες και οι άνθρωποι να πάνε στις χώρες προορισμού που επιθυμούν. Να προχωρήσουν οι διαδικασίες ασύλου και να αποσυμφορηθεί το νησί.

Καλούμε το λαϊκό κίνημα να παλέψει ώστε άμεσα και με ασφαλή τρόπο οι πρόσφυγες να απεγκλωβιστούν από το νησί και τη χώρα προς τους τόπους προορισμού τους. Μέχρι τότε να εξασφαλιστούν με αποκλειστική ευθύνη του κράτους ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, με διατροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μέσα από ανοιχτές δομές φιλοξενίας.
Ο λαός μας πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση γιατί εκτός των άλλων είμαστε και μπροστά σε ενδεχόμενη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη. Απαιτούμε να μείνει η χώρα μας έξω από τον πόλεμο, να μην έχει καμία εμπλοκή. Να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ.

Καλούμε, τέλος, το λεσβιακό λαό να μην αφήσει το δηλητήριο του μίσους και της απανθρωπιάς να φωλιάσει στις καρδιές του, απομονώνοντας όλους αυτούς που σπέρνουν τη μισαλλοδοξία και το φασισμό. Να μην ανεχτούμε να εκμεταλλευτεί κανείς τέτοιες καταστάσεις για να χύσει το ρατσιστικό δηλητήριο.

Μυτιλήνη 15/6/2016
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου

Νίκη Τσιριγώτη