Δημήτρης Καπετανάς «Έως και 60% μείωση των αφίξεων στα νησιά του Αν.Αιγαίου»

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Του Δημήτρη Καπετανά πρ. Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Αιγαίου, Αναπληρωτή Γραμματέα Τομέα Πολιτικής Νησιωτικών Χώρων του ΠΑΣΟΚ.


«Η Κυβέρνηση υποτίμησε τις διαστάσεις της κρίσης και αδράνησε. Ανάγκη για άμεση στήριξη επαγγελματιών και κατοίκων.»

Από 20% έως και 60% κυμαίνεται δυστυχώς η μείωση των αεροπορικών αφίξεων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Μαΐου που δημοσίευσε ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ.Ανδρέας Ανδρεάδης.

Ο Βουλευτής Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) κ.Κωνσταντινόπουλος είχε καταθέσει στη Βουλή ήδη από τον περασμένο Απρίλιο σχετική επίκαιρη ερώτηση προς την αρμόδια Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, εκφράζοντας την ανησυχία του για τη διαφαινόμενη πτώση της τουριστικής κίνησης, αλλά και παρουσιάζοντας συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

"Η Αναπληρώτρια Υπουργός και η Κυβέρνηση συνολικά είχαν καταφανώς υποτιμήσει το μέγεθος και τις επιπτώσεις της κρίσης. Όταν έκρουα το καμπανάκι του κινδύνου, από κοινού με τους τοπικούς και επαγγελματικούς φορείς, η κα Κουντουρά έκανε λόγο για “μικρή μείωση 15% στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και μεγάλο ρεκόρ στις συνολικές αφίξεις”. Είχε δεσμευθεί επίσης να μας καλέσει άμεσα σε αναλυτικό διάλογο για τις προτάσεις μας. Δυστυχώς τα γεγονότα την διαψεύδουν και στα δύο σκέλη των δηλώσεών της.


Η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να κινηθεί άμεσα, έστω και τώρα, ώστε να στηρίξει τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της Κω, της Λέσβου, της Σάμου, και συνολικά των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα αναλάβει όλες τις σχετικές πρωτοβουλίες, κοινοβουλευτικές και πολιτικές, ώστε να συνδράμει για το σκοπό αυτό. Θα καταθέσω εκ νέου επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς την κα Κουντουρά, καθώς και τις προτάσεις μας.», δήλωσε ο κ.Κωνσταντινόπουλος.