Συλλήψεις μεταναστών σε αεροδρόμιο και λιμάνι Μυτιλήνης με πλαστά έγγραφα και ταυτότητες

Συλλήψεις μεταναστών στην Μυτιλήνη


Την Πέμπτη (09-06-2016) το πρωί, συνελήφθησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Μυτιλήνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, δύο 38χρονες υπήκοοι Δομινικανής Δημοκρατίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία  για κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τον καθιερωμένο από τους αστυνομικούς έλεγχο, των επιβατών πτήσης με προορισμό την Αθήνα, οι δύο αλλοδαπές επέδειξαν ταυτότητες ιταλικών Αρχών, οι οποίες όπως διακριβώθηκε ήταν πλαστές.

Οι ταυτότητες κατασχέθηκαν, ενώ οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Ένας (01) αλλοδαπός, ηλικίας 45 ετών, συνελήφθη εντός του λιμένα Μυτιλήνης από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε κατά την αποβίβασή του ανωτέρω αλλοδαπού από Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο, βρέθηκαν στην κατοχή του, δύο (02) πλαστές ταυτότητες.


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης  που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα, όπως επίσης και ένα (01) κινητό τηλέφωνο