Έκθεση στην Μυτιλήνη από φοιτητές «Ο άνθρωπος, παιδί μου, είναι σαν το νερό. Δεν τον σταματάει τίποτε»

Φοιτητές του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με υπεύθυνη καθηγήτρια την επίκουρη καθηγήτρια Μουσειολογίας Νάσσια Χουρμουζιάδη, διοργανώνουν έκθεση με τίτλο «Ο άνθρωπος, παιδί μου, είναι σαν το νερό. Δεν τον σταματάει τίποτε», στη Μυτιλήνη.


Πού και πότε

Η εν λόγω έκθεση θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 11 έως και την Κυριακή 19 Ιουνίου, στην αυλή του ιστορικού κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη.

 Με θέμα την προσφυγική κρίση, έτσι όπως τη βίωσαν και τη βιώνουν οι φοιτητές, ζώντας στη Λέσβο όλο αυτό το διάστημα, η έκθεση αποτέλεσε αντικείμενο ενός εξαμηνιαίου μαθήματος, στο πλαίσιο του οποίου αναζητήθηκε κυρίως το πώς μπορεί κανείς να παρουσιάσει μια πολυεπίπεδη κρίση τη στιγμή που αυτή εξελίσσεται, κρατώντας τις δύσκολες ισορροπίες ανάμεσα στη συναισθηματική φόρτιση και την κριτική ματιά.

Στα πλαίσια της έκθεσης των φοιτητών θίγονται γενικότερα ζητήματα προσφυγιάς και μετανάστευσης. Με αυτή την προσπάθεια, η έκθεση επιχειρεί να δώσει μια συνολική εικόνα που περιλαμβάνει επιπλέον τους ντόπιους, τις πολιτικές Αρχές, τους επαγγελματίες διαχειριστές του προβλήματος, όλους μας.

Να σημειωθεί ότι στην έκθεση αξιοποιούνται φωτογραφικό υλικό, βίντεο, ψηφιακές εφαρμογές, γραφιστικές συνθέσεις και κατασκευές, που έγιναν από τους ίδιους τους φοιτητές.


Τέλος, τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, ενώ η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.