Πρωταθλητής Λέσβου στο μπασκετ για 9η χρονιά στα τελευταία 10 χρόνια ο Παπαδος Γέρας-Γέρα- Αιολικός 68-55

ΝΙΚΗΣΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΝ ΑΙΟΛΙΚΟ 68-55


Άξιος πρωταθλητής ο Παπάδος

-Εκπληκτική ατμόσφαιρα από τους φίλους του Αιολικού, άριστη η διαιτησία των Ζηρόπουλου – Ροδίτη

Άξιος πρωταθλητής για μια ακόμη χρονιά (ένατη στα 10 τελευταία χρόνια) αναδείχτηκε ο Παπάδος Γέρας επικρατώντας στον τελευταίο τελικό του Αιολικού με 68-55, σε ένα παιχνίδι τελείως διαφορετικό από τα δυο προηγούμενα. Δεν ξέρουμε αν οι παίκτες, οι παράγοντες και οι διαιτητές διάβασαν τον τίτλο μας προχθές στην προαναγγελία του αγώνα, με τον οποίο τους προτρέπαμε να «παίξουν επιτέλους μπάσκετ», η ουσία όμως είναι ότι το έκαναν.

Πέρα από το αποτέλεσμα και την ανάδειξη του πρωταθλητή Παπάδου, τέσσερα πράγματα ήταν αυτά που μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση.

Το πρώτο η εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλοι του Αιολικού οι οποίοι έδωσαν έναν ξεχωριστό τόνο με πανό, συνθήματα, χαρτάκια και μετέτρεψαν το Κλειστό σε ένα μικρό "Αλεξάνδρειο" και μάλιστα σε κόσμια πλαίσια.

Δεύτερον η πολύ καλή διαιτησία των Ζηρόπουλου και Ροδίτη οι οποίοι έκαναν ελάχιστα λάθη, που δεν επηρέασαν σε καμία περίπτωση το τελικό αποτέλεσμα. Τρίτον η καλή εικόνα που έδειξαν οι παίκτες των δυο ομάδων εντός και εκτός του παρκέ τόσο κατά την διάρκεια όσο και μετά την λήξη του παιχνιδιού, με τους ηττημένους να αναγνωρίζουν και να συγχαίρουν τους νικητές που ανταπέδωσαν το χειροκρότημα.

Τέλος, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η προχειρότητα με την οποία έγινε η απονομή του κυπέλλου στην πρωταθλήτρια ομάδα, καθώς δεν δόθηκαν μετάλλια ούτε στους νικητές ούτε στους ηττημένους, ως είθισται, χωρίς μικρόφωνα και χωρίς κανείς να πει ούτε λέξη στην τελετή. Κρίθηκε στην τέταρτη περίοδο

Το παιχνίδι αναμενόταν και ήταν ντέρμπι από το ξεκίνημά του, με τον Αιολικό να μπαίνει μπροστά στο σκορ στην πρώτη περίοδο, έχοντας μια διαφορά 6 πόντων 16-10, με τους παίκτες της Γέρας εγκλωβισμένους και επηρεασμένους από την απώλεια του Γιάννη Ζεστού. Στην δεύτερη περίοδο το σκηνικό άλλαξε, η Γέρα βρήκε κάποια ελεύθερα σουτ, έπαιξε καλή άμυνα, άφησε χωρίς καλάθι τον Αιολικό για 5 λεπτά και πήρε κεφάλι στο σκορ πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με προβάδισμα δυο πόντων 26-24.

Στην τρίτη περίοδο και πάλι το σκηνικό ήταν το ίδιο, με τις δυο ομάδες να μην μπορούν να ξεφύγουν και να μπαίνουν στην τελευταία με την Γέρα μπροστά στο σκορ 41-40. Τα πάντα κρίθηκαν όμως στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου, όπως είχε γίνει και στον πρώτο τελικό. Οι Κακαγιάννης, Ζεστός Γ. και Ματζουράνης πέτυχαν σημαντικά καλάθια, ο Αιολικός εγκλωβίστηκε στην επίθεση μένοντας άποντος και πάλι για αρκετά λεπτά και η Γέρα ανέβασε την διαφορά στους 12 πόντους "καθαρίζοντας" το παιχνίδι πολύ πριν από το τέλος.

Από πλευράς νικητών ο Γρηγόρης Ζεστός έπαιξε και για τον αδερφό του σημειώνοντας 23 πόντους, ο Κακαγιάννης πέτυχε μεγάλα καλάθια ψυχολογίας φτάνοντας τους 17 πόντους με 3 τρίποντα, ενώ ο Ματζουράνης με 12 πόντους συμπλήρωσε την επιθετική τριπλέτα που στηρίχθηκε η Γέρα. Από πλευράς Αιολικού που και μόνο που έφτασε να διεκδικεί το πρωτάθλημα μέχρι και το τελευταίο δεκάλεπτο της χρονιάς αποτελεί τεράστια επιτυχία, ο Κουλουμπής με 14 και ο Ιωαννίδης με 13 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ.

ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ – ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΑΕΠΣ (68-55) Διαιτητές: Ροδίτης Κ. - Ζηρόπουλος Ημίχρονο: 10-16, 16-8, 15-16, 27-15

ΠΑΠΑΔΟΣ ΓΕΡΑΣ (Ζεστός Γ.): Μαντζουράνης 12, Ζεστός Γ. 23, Κακαγιάννης 17(3), Χατζηντάνος 3, Σταμούλης 6(1), Μπουμπουλέντας 5, Ταμβακέλλης 2, Μαυρογιαννάκης, Μποζουτζίδης, Τσολάκης, Ανδρικόπουλος, Συναχείρης

ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΑΕΠΣ (Αλμπάνης): Κουλουμπής 14(1), Χατζηγιαννάκης 2, Λυκαρδόπουλος 7(1), Τσακαλάκης 8(1), Τζουραμάνης 3, Ιωαννίδης 13(2), Ιορδάνους 8(1), Χορέβας, Χατζούδης, Σίσκας, Μαλαματίνας

Δύσκολα θα πάει στα μπαράζ

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Γέρα συμπλήρωσε και την πεντάδα των ομάδων από το Αιγαίο που θα διεκδικήσουν την άνοδο στην Γ’ Εθνική, μέσω των αγώνων μπαράζ που θα γίνουν στην Αθήνα και θα ξεκινήσουν στις 22 Ιουνίου.

Η ομάδα της Λέσβου στην πρεμιέρα θα αντιμετωπίσει την Σαντορίνη η οποία έχει στις τάξεις της τον Βαγγέλη Βουρτζούμη, ενώ προβάλλει ως το μεγάλο φαβορί για την άνοδο και δύσκολα θα την χάσει. Μετά το ρεπό της δεύτερης αγωνιστικής θα παίξει με την Αναγέννηση Σάμου, στην συνέχεια με τον ΒΑΟΛ από την Χίο και θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στον Α.Ε. Δικαίου από την Κω που πήρε το πρωτάθλημα στα Δωδεκάνησα.

Αυτά όμως είναι βάσει προγράμματος καθώς στην Γέρα δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θα συμμετάσχουν στην διαδικασία αυτή. Ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με την δυναμική της ομάδας και το γεγονός ότι δεν θα είναι ανταγωνιστική στο επίπεδο που θα ήθελαν και οι ίδιοι οι άνθρωποί της, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι θα κινδυνεύσει να διασυρθεί απέναντι σε ομάδες όπως αυτή της Σαντορίνης που είναι κατά πολύ καλύτερες.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το οικονομικό καθώς μιλάμε για μια αποστολή που θα μείνει στην Αθήνα για 3-4 μέρες, ενώ πρόβλημα υπάρχει και με τους παίκτες οι οποίοι λόγω δουλειάς δεν είναι βέβαιο ότι μπορούν να λείψουν για τόσες μέρες από το νησί. Οριστική απόφαση, πάντως, αναμένεται να παρθεί σήμερα.


Πηγη: ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ/  Σ. ΤΣΙΝΤΩΝΤΑΣ