Μας πέταξε έξω η Bora Jet από την σύνδεση με Κωνσταντινούπολη;;

Το ενδιαφέρον της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας Bora Jet για μια πτήση τσάρτερ από την Κωνσταντινούπολη προς τη Μυτιλήνη φαίνεται πως θα μείνει στα χαρτιά.

Με δεδομένο ότι δε θα υπάρξουν σύντομα στη Λέσβο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που θα μπορούσαν να προσελκύσουν σημαντικό αριθμό Τούρκων τουριστών, δύσκολα θα δούμε απευθείας αεροπορική σύνδεση της Λέσβου με μεγάλη τουρκική πόλη.

Ίσως η μόνη εφικτή λύση, στις σημερινές συνθήκες να είναι η Λέσβος να γίνει ενδιάμεσος σταθμός σε μια άλλη αεροπορική σύνδεση π.χ. η γραμμή Κωνσταντινούπολη-Ρόδος να γίνει Κωνσταντινούπολη - Μυτιλήνη – Ρόδος αν και πλέον μετά και την σχετική ανακοίνωση της εταιρείας για ακόμα μια χρονιά η δημοτική αρχή έμεινε στις υποσχέσεις και τους πανηγυρισμούς...

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα από τα ΜΜΕ των Κυκλάδων:

«Το νέο εποχιακό δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη (Sabiha Gokcen) – Μύκονος – Ρόδος εντάσσει στο θερινό πρόγραμμά της η τουρκική αεροπορική εταιρεία, Borajet.

Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι το δρομολόγιο θα ενεργοποιηθεί στις 22 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 18 Σεπτεμβρίου του 2016 και θα έχει συχνότητα 3 φορές την εβδομάδα..

«H Borajet μαζί με την φινλανδική  εταιρεία, Nordic Regional Airlines (Norra), πρόσφατα έγιναν μέλη της Ένωσης Τοπικών Αερομεταφορέων Ευρώπης (ERA). Η Borajet διαθέτει στόλο 13 αεροσκαφών Embraer, τα οποία εκτελούν τόσο τοπικά όσο και διεθνή δρομολόγια, ενώ η Norra διαθέτει 24 αεροσκάφη ATRs και E190s», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.»


UPDATE:

Το LesvosPost.com επικοινώνησε με τον Αντιδήμαρχο Λέσβου κ Αστυρακακη ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι από πλευράς Δήμου Λέσβου αλλά και υπουργείων της Τουρκίας έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες κινήσεις για να πραγματοποιηθεί η αεροπορική σύνδεση.

 Όπως μας εξήγησε η εταιρεία Bora Jet περιμένει ακόμα και τώρα προτάσεις από τους τουριστικούς πράκτορες της Λέσβου ώστε να συνάψει μια σύμβαση για την κοπή των εισιτηρίων από κάποιο τουριστικό πρακτορείο, κάτι το οποίο έως τώρα δεν έχει γίνει…

Παρακάτω σας παραθέτουμε τις σχετικές ανακοινώσεις του Δήμου Λέσβου για την αεροπορική γραμμή Κωνσταντινούπολη-Μυτιλήνη:


Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

Από 1 Απριλίου η αεροπορική γραμμή Κωνσταντινούπολη-Μυτιλήνη σε καθημερινή βάση με την Bora Jet

Μετά από ένα κύκλο διαβουλεύσεων και επαφών του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Τουρισμού Δήμου Λέσβου Κωνσταντίνου Αστυρακάκη με αεροπορική εταιρεία της Κωνσταντινούπολης , οριστικοποιήθηκε η συμφωνία μεταξύ των δυο πλευρών επωφελεία της τουριστικής επιχειρηματικότητας του νησιού και των κατοίκων του εν γένει.

Με απόφαση του το Διοικητικό Συμβούλιο Της Bora Jet εγκαινιάζεται την 1η Απρίλιου  του 2016 η γραμμή σύνδεσης Κωνσταντινούπολης Μυτιλήνης σε καθημερινή βάση. Αυτή η μεγάλη επιτυχία που έρχεται σε μια δύσκολη εποχή για τον τόπο μας, λόγο οικονομικής κρίσης και μεταναστευτικού, είναι αποτέλεσμα των εξαιρετικών Δημοσίων Σχέσεων που αναπτύσσει η Δημοτική Αρχή σε αγορές όπως η Τουρκιά και η Ρωσία τους προηγούμενους μήνες προκειμένου να αντισταθμιστούν οι απώλειες από τις επιπτώσεις των προαναφερομένων δυσμενών καταστάσεων. Η βοήθεια του φίλου Can Elgiz εγγονού του Χαλίμ Μπέη και ιδιοκτήτη του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Κωνσταντινούπολης, ήταν σημαντική και καταλυτική σε αυτή την προσπάθεια μας. Η αγορά της Κωνσταντινούπολης αποτελεί προνομιακό πεδίο για το νησί, αφού σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων το 90% περίπου των διανυκτερεύσεων των Τούρκων επισκεπτών προέρχεται από την Κωνσταντινούπολη. Οι επισκέπτες από την ΄΄ Πόλη’’ με την σύνδεση αυτή θα διευκολύνονται, αφού πριν απαιτούνταν πολύωρο ταξίδι οδικά και θαλάσσια, προκειμένου να επισκεφθούν το τόπο μας. Η γραμμή αυτή που υλοποιείται μετά από άκαρπη δεκαετή προσπάθεια  για να είναι βιώσιμη θα πρέπει να τύχει της στήριξης του συνόλου  των ανθρώπων του τουρισμού στη Λέσβο  και με κοινές προσπάθειες να την διαφημίσουμε στην Κωνσταντινούπολη, αρχής γενομένης από την μεγάλη έκθεση, που πραγματοποιείται στην ‘‘Πόλη ‘’ στις 27 Ιανουαρίου του 2016.       

Ο Αντιδήμαρχος
Πολιτισμού – Τουρισμού

     Δήμου Λέσβου



Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

Από 3 Ιουνίου η αεροπορική σύνδεση Μυτιλήνη-Κωνσταντινούπολη με την “Bora Jet”

Το Υπουργείο Μεταφορών έκανε δεκτό το αίτημα της εταιρείας “Bora Jet” για την έγκριση της γραμμής και ο Δήμος καλεί τους τοπικούς φορείς σε συνεργασία για την προβολή της σύνδεσης και την προσέλκυση ακόμη περισσότερων επισκεπτών από την Τουρκία. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ντινας Βερβερη από  "Τα ΝΕΑ της Λέσβου"  το Υπουργείο Μεταφορών έδωσε την έγκριση στο Δήμο Λέσβου για την αεροπορική σύνδεση της Μυτιλήνης με την Κωνσταντινούπολη.

Η έγκριση των δρομολογίων αφορά το χρονικό διάστημα από 3 Ιουνίου έως 25 Σεπτεμβρίου 2016 . 

Τα ευχάριστα νέα ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κ. Αστυρακάκης στη σύσκεψη της Παρασκευής.