Πρώτο βραβείο για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης στην Πανελλήνια Δράση «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο»

Πρώτο βραβείο για το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης


Το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης συμμετείχε στην Πανελλήνια Δράση «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» με τη συγγραφή  και παρουσίαση πρωτότυπου θεατρικού έργου «Τα απολιθώματα μιλούν; Η ιστορία της δημιουργίας και ανακάλυψης των απολιθωμάτων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου» και κέρδισε το πρώτο βραβείο για την καλύτερη συνολική παρουσίαση και το πρώτο βραβείο για τα καλύτερα σκηνικά και κοστούμια.
Η  δράση «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» συνδιοργανώνεται από το Science View (Ελληνική Ένωση Δημοσιογράφων, Συγγραφέων και Επικοινωνιολόγων Επιστήμης) και το τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, υποστηρίζεται από το Noesis (Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας) και το Creations, είναι βασισμένο στο Παιδαγωγικό Πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου CreatIT και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Το υλικό της δράσης αποτελεί μέρος Περιβαλλοντικού Προγράμματος του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης.
Υπεύθυνοι καθηγητές: Ταμβάκη Α., Τσιμιτάκης Κ., Φωτεινού Χ.
Συμμετέχοντες μαθητές Β’ Λυκείου: Αλτιπαρμάκη Μ. Γεραγώτης Δ., Γούναρη Μ., Διάκου Β., Ελευθεριάδης Δ., Ζαφειρίου Ρ., Καρακωνσταντίνος Φ., Κατώγιας Γ., Μαμουλέλλης Α., Παγκαλάκης Τ., Παναγιωτάρα Μ., Ταλλίδης Ε.
Συμμετέχουσες μαθήτριες Β’ Γυμνασίου: Αναγνώστου Μ., Κακούρη Ν., Καραμπελοπούλου Δ., Μπουρνού Μ., Πανσεληνά Δ., Παπασωτηρίου Μ., Φάππα Μ.


                                                                                                Ο Δ/ντής

                                                                                          Νικόλαος Ζαφειρίου