Σκληρή κόντρα του Αγροτικού Συλλόγου Ερεσού με τον Αντιδήμαρχο Ερεσού

Ανακοίνωση….συνέχεια για το Φράγμα Ερεσού από τον Αγροτικό Σύλλογο Ερεσού


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΕΣΟΥ ΕΡΕΣΟΣ 20 /5/2016

ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ 2

ΕΡΕΣΟΣ ΠΡΟΣ: ANΤΙΔΗΜΑΡΧΟ
ΔΕ ΕΡΕΣΟΥ ΑΝΤΙΣΣΗΣ

ΚΟΙΝ:1.ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΕΣΒΟΥ

2..ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΡΕΣΟΥ

ΘΕΜΑ:EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΕΣΟΥ

ΣΧΕΤ:24826/17-5-2016 έγγραφό σας

Χαιρόμαστε , που έστω την τελευταία στιγμή , η Δημοτική αρχή, μετά τη διαμαρτυρία του Αγροτικού Συλλόγου, κινητοποιήθηκε επιτέλους, για την επίλυση του προβλήματος, που παρουσιάζει το φράγμα Ερεσού. Ενέργεια ,που έπρεπε να είχε γίνει τους χειμερινούς μήνες, που θεωρούνται νεκρή περίοδος για τους αγρότες.

Περιμέναμε όμως, κύριε αντιδήμαρχε, μαζί με την προκλητική απαντητική επιστολή σας, να μας κοινοποιούσατε και τις απόψεις και θέσεις, τις δικές σας, αλλά και των παρατρεχάμενων,(που βεβαίως συμφωνείτε μαζί τους, αφού δεν αντιδράσατε και κάνατε like, δηλαδή σας αρέσουν), που εκφράστηκαν στο φέισμπουκ

Επειδή ζούμε σε μικρή κοινωνία και γνωριζόμαστε ,ευκαιρία, κύριε αντιδήμαρχε, να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα.

1.Λογικό είναι, να μην γνωρίζετε την ύπαρξη του Αγροτικού Συλλόγου, γιατί στο χωριό μας, ζείτε τα τελευταία 2-3 χρόνια και εξαιτίας του μικρόκοσμου στον οποίο ζείτε.

Σας ενημερώνουμε λοιπόν ,ότι ο Αγροτικός Σύλλογος Ερεσού, λειτουργεί από το 1984, με την αριθμ΄16/20-1-1984απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης.

Οι τελευταίες αρχαιρεσίες, για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου έγιναν στις 30-5-2015
Είναι ιδρυτικό μέλος της ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου.(Νοέμβριος 2015).
Από ιδρύσεως του, ο Αγροτικός Σύλλογος, πραγματοποίησε δεκάδες συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις, για τα συμφέροντα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.

Αντί να ασχολείστε με την επίλυση των προβλημάτων αυτού του τόπου, καταναλώνετε το χρόνο σας ψάχνοντας, αν ο σύλλογος είναι σφραγίδα ,μαϊμού κλπ.

Έπρεπε λοιπόν, την εποχή που οι αγρότες, με την καθοδήγηση των Αγροτικών Συλλόγων, ήταν στα μπλόκα ,αγωνιζόμενοι για την επιβίωσή τους και συναντιόνταν ακόμα και με τον πρωθυπουργό ,να βγάζατε μια ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας όλους τους Αγροτικούς Συλλόγους ΄΄σφραγίδες και μαιμού΄΄. Θα γέλαγε όλη η Ελλάδα.

2.Αναφερθήκατε για κομματικές αντιπαραθέσεις .Όλοι μας και εμείς και εσείς, σε κάποιο χώρο ανήκουμε. Για μας είναι τιμή.

Κύριε αντιδήμαρχε, στον Αγροτικό Σύλλογο ,τις κομματικές μας ταυτότητες, τις αφήνουμε στο σπίτι μας, γιατί τα προβλήματα είναι κοινά για όλους ,οι πολιτικές διαφέρουν.

.Αυτό το αποδεικνύει και η μεγάλη συμμετοχή στις αρχαιρεσίες του Συλλόγου, αγροτών από όλο το κομματικό φάσμα. Αυτά που μας ενώνουν, είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες, καθώς και οι κάτοικοι αυτού του τόπου.

Το μεγάλο ερώτημα είναι, γιατί η δραστηριοποίηση ενός φορέα για την επίλυση ενός προβλήματος, να θεωρείτε πολιτικό παιχνίδι και κομματική αντιπαράθεση, ενώ η αδράνεια ,η παθητικότητα, η μη διεκδίκηση, η αναποτελεσματικότητα ΄, θετικό γεγονός.

3.Πιστεύουμε, ότι για τη λειτουργεία των συλλόγων έχετε λάθος αντίληψη. Ο Αγροτικός Σύλλογος, όπως και άλλοι Σύλλογοι, είναι συνδικαλιστικοί φορείς .Στόχος τους είναι η διεκδίκηση, προαγωγή και διασφάλιση των οικονομικών ,κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων των ατόμων και της τάξης που εκπροσωπούν. Εσείς, έχετε την απαίτηση ,όλοι οι Σύλλογοι, να είναι με μια σκούπα στο χέρι. Καλός ο εθελοντισμός, αλλά όχι να καλύπτουν οι σύλλογοι, τις ανεπάρκειες τις Δημοτικής αρχής. Και να μη ξεχνάμε, ότι ο μισός περίπου λογαριασμός της ΔΕΗ, είναι δημοτικοί φόροι .Υποχρέωσή σας, να φροντίζετε για την καθαριότητα και ότι άλλο έχουν ανάγκη οι κάτοικοι αυτού του τόπου., πληρώνουν γι ΄αυτό.

Όσο για τις ευαισθησίες που έχουν κάποιοι για το περιβάλλον, σας ενημερώνουμε, ότι τις έχουν σε μεγαλύτερο βαθμό΄΄ οι δήθεν αγρότες΄,΄οι οποίοι από τα μαύρα χαράματα ,τρέχουν πάνω στα βουνά , μέσα στα κρύα και το λιοπύρι για να εξασφαλίσουν το εισόδημα των οικογενειών τους γιατί ζουν από το περιβάλλον .και δεν φωτογραφίζονται στο διαδίκτυο και στα φέισμπουκ, για τις ανάγκες του οικολογικού χόμπι τους αλλά και της μόδας.

4.Κύριε Αντιδήμαρχε ,μας αναφέρετε ότι έχετε πετύχει σε υψηλό επίπεδο την καθαριότητα, το κλάδεμα δέντρων ,την κοπή χόρτων κλπ. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε, από πότε το αυτονόητο έγινε κατόρθωμα, τη στιγμή που, για παράδειγμα, η αγροτική οδοποιία της περιοχής Ερεσού είναι σε άσχημη κατάσταση.

Να σας υπενθυμίσουμε όμως και την πολύπαθη Γεωργική σχολή, η οποία περιμένει την κατάρρευσή της, αν δεν την επισκευάσετε σύντομα ,καθώς και το έργο φάντασμα, ΄΄του τέως σινεμά΄΄,που χρόνια περιμένει την ολοκλήρωσή του
Γι΄αυτά θα κριθείτε. και εσείς και η Δημοτική αρχή.
Αυτά για την ώρα.


ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Η ΠΡΌΕΔΡΟΣ

ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ ΧΡΥΣΑΦΕΝΙΑ