Συνεχίζεται το πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης βίζας Σέγκεν σε τουρίστες που προέρχονται από την Τουρκία για Χίο, Μυτιλήνη κ.α

Συνεχίζεται το πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης βίζας Σέγκεν


Τη συνέχιση του πιλοτικού προγράμματος απλουστευμένης διαδικασίας έκδοσης θεωρήσεων βραχείας διαμονής Σένγκεν σε τουρίστες που προέρχονται από την Τουρκία για Χίο, Μυτιλήνη, Σάμο, Κω, Ρόδο, Σύμη και Καστελόριζο αποφάσισαν μετά από διακριτική παρέμβαση του Δημήτρη Αβραμόπουλου οι Βρυξέλλες.

Το 2015 το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα απέφερε αύξηση 18% της τουριστικής κίνησης από τη γειτονική χώρα. Ο Έλληνας Επίτροπος βασίστηκε στο πόρισμα ότι οι συνοριακοί έλεγχοι στην Ελλάδα έχουν πλέον σαφώς βελτιωθεί, πόρισμα το οποίο και επεσήμανε πως πιθανή διακοπή του προγράμματος θα αποτελούσε σημαντικό οικονομικό πλήγμα για τα νησιά που ήδη δοκιμάζονται. Με ανακοίνωσή του και ο βουλευτής Σάμου επιβεβαιώνει τη θετική εξέλιξη, για το θέμα της προσωρινής βίζας, όπως προκύπτει από τις επαφές που είχε ο ίδιος με το Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ και οι υπόλοιποι φορείς των νησιών πίεζαν για την εξέλιξη αυτή.

Πηγή ert.gr Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης