Ημερίδα πραγματοποιήθηκε για την πρόληψη και μείωση του κινδύνου και των καταστροφών από δασικές πυρκαγιές στην Μυτιλήνη

Με παρόμοια ατζέντα όσον αφορά στην πρόληψη και μείωση του κινδύνου και των καταστροφών από δασικές πυρκαγιές πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαΐου στη Μυτιλήνη ημερίδα με συντονιστή του προγράμματος  τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λέσβου Ευστράτιο Κύτελη.


Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης  και της Πολιτικής Προστασίας. Παρευρέθηκαν ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Νίκος Θεοδωρίδης, ο Υπαρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Αθανάσιος Σερεντέλος, ο Αντιπεριφεριάρχης Π.Ε. Λέσβου Ευστράτιος Κύτελης, ο περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Β. Αιγαίου Μάριος Αποστολίδης, ο Αντιδήμαρχος Λέσβου Νικόλαος Καρασάββας, ο Διοικητής Π.Υ. Μυτιλήνης Νικόλαος Μπαμπάκος καθώς και εκπρόσωποι της Στρατιωτικής Διοίκησης και της Ελληνικής Αστυνομίας.


Εισηγήσεις έγιναν από τον καθηγητή του πανεπιστημίου Αιγαίου Κων/νο Καλαμποκίδη, τον δρ. Peter Μoor, σύμβουλο δασικών πυρκαγιών FAO-OHE, την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Αγγελική Σαραντινού, τον διευθυντή δασών Λέσβου Φώτη Κράλη, τον  προϊστάμενο διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Β.Αιγαίου Χ. Καλλία, τον  κ. Κυπριωτέλη π. αξιωματικό του Π.Σ. και τον  Δ. Μαλλιαρό, εκπρόσωπο των εθελοντών πυροσβεστών.