Το 1ο Σεμινάριο Barista θα πραγματοποιηθεί στην Μυτιλήνη με τον Βαλάντη Λαμπριανίδη

Σεμινάριο Barista θα πραγματοποιηθεί στην Μυτιλήνη για την εκμάθηση παρασκευής καφέ και άλλων ροφημάτων. 


Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε νεοεισερχόμενους στον χώρο του καφέ – μπάρ και της καφετέριας, αλλά και σε σπουδαστές και αποφοίτους τουριστικών σχολών που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες προκειμένου να μπορέσουν να εργαστούν αποτελεσματικά στον χώρο αυτό.

H Coffee Berries και ο Bristot Espresso διοργανώνουν το 1ο Barista Seminar την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης όπου εκεί κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Βαλάντης Λαμπριανίδης (Indepedent barista trainer - Coffee consultant) ώστε να παρουσιάσει όλες τις νέες τεχνικές και τάσεις στον καφέ.

Η Είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ώρα έναρξης: 12:30 

Ο Βαλάντης Λαμπριανίδης

Ο Βαλάντης Λαμπριανίδης ξεκίνησε την πορεία του στο χώρο της εστίασης από το 1998, όταν συγχρόνως με τις σπουδές του στο marketing και τη διοίκηση επιχειρήσεων, άρχισε να εργάζεται ως bartender. Ενώ ακολουθούσε με ενδιαφέρον και διαρκή εκπαίδευση τον κόσμο των spirits, κατάφερε τελικά να τον κερδίσει η τέχνη του καφέ.

Κατά τη διάρκεια της πορείας του ως barista και αργότερα ως head barista εκπαιδεύτηκε από ειδικούς του χώρου σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ανθρώπους οι οποίοι έψαχναν να εξελίξουν τις μεθόδους παρασκευής του καφέ. Σκοπός τους η βελτίωση των τεχνικών των επαγγελματιών και το άριστο αποτέλεσμα στο φλιτζάνι τους.

Με πάθος για τη διδασκαλία και την αφοσίωση στην παραγωγή ενός εξαιρετικού καφέ, τα τελευταία χρόνια ως barista trainer κάνει σεμινάρια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού με πρωταρχικό στόχο την άμεση προσέγγιση, ενημέρωση και εξέλιξη των baristi.


Σήμερα κατέχει πολλαπλά διπλώματα και πιστοποιήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι "Independent Barista Trainer" και "Coffee Consultant" σε χώρους εστίασης και πιστοποιημένος κριτής για τα εθνικά πρωταθλήματα καφέ του SCAE και του World Coffee Events.