Στον Δήμαρχο Λέσβου ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Παιδικών Χωριών SOS και μέλη των χωριών SOS

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός πραγματοποίησε χθες το πρωί, στο Παλαιό Δημαρχείο συνάντηση με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Παιδικών Χωριών SOS


Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός πραγματοποίησε χθες το πρωί, στο Παλαιό Δημαρχείο συνάντηση με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Παιδικών Χωριών SOS, κ. Siddhartha Kaul, τον κ. Andreas Papp, υπεύθυνο προγραμμάτων της Διεθνούς Ένωσης για την άμεση ανακούφιση προσφύγων – πληγέντων, την κα Αλεξάνδρα Κοντέλλη, Δικηγόρο, μέλος του Σωματείου, τον κ. Γιώργο Πρωτόπαπα, Γενικό Διευθυντή Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, τον κ. Αλέξανδρο Αντωνάτο, υπεύθυνο προγραμμάτων προσφυγικής κρίσης Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, τον κ. Βασίλη Κοντέλλη, Πολιτικό Μηχανικό, και τον κ. Παναγιώτη Τσουκαρέλλη, Δρ. Κοινωνιολογίας & Τοπικό Συντονιστή, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργου Ψάνη.

Στη συνάντηση, της οποίας προηγήθηκε επίσκεψη σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων, συζητήθηκε η ενίσχυση του Δήμου Λέσβου από τα Χωριά  SOS, σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη προγραμμάτων για τη στήριξη και φιλοξενία ανηλίκων προσφύγων, καθώς και η ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα υποδομών.


Ο Δήμαρχος, εξήρε την κοινωνική και φιλανθρωπική δράση των Παιδικών Χωριών SOS, και αφού τους ευχαρίστησε για το ουσιαστικό τους ενδιαφέρον, χαρακτήρισε τη συνάντηση γόνιμη και εποικοδομητική. Οι εκπρόσωποι των  Παιδικών Χωριών SOS, με τη σειρά τους, συνεχάρησαν τον Δήμο Λέσβου και τον Δήμαρχο προσωπικά, ενώ δεσμεύθηκαν ότι θα συνδράμουν το Δήμο Λέσβου, στην προσπάθεια που καταβάλει για αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος και ιδιαίτερα στον ευαίσθητο τομέα των ανήλικων παιδιών.