Η Λήμνος έστειλε ηχηρό μήνυμα για τον εθελοντισμό συμμετέχοντας στο Let's Do it Greece

Μια ξεχωριστή μέρα για τον εθελοντισμό ξημέρωσε χθες, Κυριακή 17 Απριλίου. Συμμετέχοντας στην πανελλαδική εκστρατεία Let’s Do it Greece, η Λήμνος έδωσε το δικό της ηχηρό μήνυμα, μέσα από πλήθος δράσεων στις οποίες συμμετείχαν ο Δήμος, κοινότητες, σχολεία, σύλλογοι, τοπικοί φορείς και πολλοί εθελοντές.


Ειδικότερα, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, ο Δήμος Λήμνου, η Δημοτική Κοινότητα Μύρινας και η Τοπική Κοινότητα Νέας Κούταλης με την υποστήριξη του τοπικού τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, του Εξωραϊστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ανδρωνίου, των Εθελοντών της Τ.Κ. Νέας Κούταλης και του Εμπορικού Συλλόγου, με τη συμμετοχή και τον ενθουσιασμό πολλών εθελοντών προχωρήσαμε σε  περιβαλλοντικές δράσεις και δράσεις καλωπισμού και βελτίωσης των χώρων στους οποίους ζουμε και κινούμαστε καθημερινά. Σύνθημά μας η ευαισθητοποίηση και η κινητοποίησή μας για ένα καλύτερο, καθαρότερο και πιο πράσινο αύριο.

Στις δράσεις της Κυριακής συμπεριλαμβάνοται:

Ο καθαρισμός του πάρκου Ανδρωνίου στη Μύρινα, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Κοινότητας Μύρινας, της Προέδρου κ. Αδαμαντίας Γαροφαλλίδου Παπούλκα και των μελών του τοπικού συμβουλίου κ. Στυλιανού Μαμουζέλου και κ. Τριαντάφυλλου Αρχοντογιώργη, του τοπικού τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και του Εξωραϊστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Ανδρωνίου.

Ο καθαρισμός της παραλίας και των πεζοδρομίων της Τοπικής Κοινότητας Νέας Κούταλης, με τη συμμετοχή των εθελοντών της Τ.Κ. και του πρέδρου της κ. Γιάννη Μοσχοβάκη.

Οι δράσεις του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας «Φυτεύουμε το δικό μας Λαχανόκηπο», ενημέρωση της οργάνωσης Πελίτη Λήμνου και φύτεμα φυταριών, με τη συμμετοχή μαθητών του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ρεπανιδίου, των καθηγητών τους, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Καλλιθέας κ. Βασίλειου Ταρλάμη και εθελοντών.
Η Κυριακή αποτέλεσε κορύφωση των δράσεων σχολικού εθελοντισμού που πραγματοποιήθηκαν εντός της εβδομάδας.

Το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας είχε ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα δράσεων καθ’ όλη την εβδομάδα που πέρασε, οι οποίες περιλάμβαναν:

Το Σάββατο 9 Απριλίου, στις 09:00 έγινε διαμόρφωση του σχολικού λαχανόκηπου, επισκευή και ελαιοχρωματισμός της σχολικής περίφραξης, με την βοήθεια της Ένωσης Φίλων της ΑΕΚ Λήμνου, γονέων, εκπαιδευτικών και εκπροσώπων της τοπικής κοινότητας.

Την Τρίτη 12 Απριλίου, έγινε  καθαρισμός - περιποίηση του κήπου του σχολείου και τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης από το Δήμο Λήμνου.

Την Πέμπτη 14 Απριλίου, εθελοντές, μαθητές του σχολειου και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κοντιά ζωγράφισαν τη σχολική περίφραξη με την καθοδήγηση- βοήθεια των ζωγράφων Θάλειας και Πάολο.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο και με την υποστήριξη του Δήμου, της Τοπικής Κοινότητας Μύρινας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λήμνου, προχώρησε την Παρασκευή 15 Απριλίου σε καθαρισμό της παραλίας της Νέας Μαδύτου.Την ίδια μέρα, οι μικροί μαθητές όλων των τάξεων και οι δάσκαλοί τους προχώρησαν σε πολλές δράσεις εντός του σχολείου, όπως ο καθαρισμός των σχολικών αιθουσών και των εξωτερικών χώρων, το φύτεμα λουλουδιών, το στόλισμα του δέντρου του εθελοντισμού, ζωγραφιές και άλλες δραστηριότητες.


Ο Δήμος Λήμνου ευχαριστεί σχολεία, κοινότητες, συλλόγους και εθελοντές που συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή του εθελοντισμού και με όρεξη, φιλότιμο και αγάπη για το περιβάλλον και τον τόπο μας, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.