Βίντεο και Φώτο LesvosPost: Από τις σημερινές επανεισδοχες μεταναστών στην Τουρκία από την Μυτιλήνη

Έφυγαν σήμερα και τα δυο τούρκικα πλοιάρια φορτωμένα με μετανάστες προς την Τουρκία από την Μυτιλήνη.

Νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε η πρώτη σημερινή επεισοδιακή διαδικασία της επανεισδοχής στην Τουρκία μέσω Μυτιλήνης, περίπου 150 προσφύγων - μεταναστών σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για την αντιμετώπιση μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών. Η πρώτη επανεισδοχη πραγματοποιήθηκε με το πλοίο "Λέσβος" της εταιρείας "Τουργιόλ"

Αργότερα περίπου στις 11:00 και σαφώς ποιο ήρεμα τα πράγματα αναχώρησαν από το λιμάνι Μυτιλήνης  με το πλοίο «Ναζλί Ζαλέ» τύπου καταμαράν της εταιρείας «Ζαλέμ Τουρ» περίπου 100 μετανάστες προερχόμενοι από την Κω και 29 μετανάστες που μεταφέρθηκαν υπό άκρα μυστικότητα από το νησί της Σάμου με ναυλωμένο από το υπουργείο Ναυτιλίας πλοίο «Τέρα τζετ» στο λιμάνι Μυτιλήνης.

Τους μετανάστες κατά τη διαδικασία της επανεισδοχής συνόδευαν ισάριθμοι αστυνομικοί της Frontex, υπεύθυνοι ο καθένας για την ασφάλεια ενός μεταφερόμενου μετανάστη.

Στα πλοία επιβιβάσθηκαν, επίσης, και ομάδες ανδρών υπηρεσίας αποκατάστασης τάξης για να αντιμετωπίσουν τυχόν απρόοπτα στη διάρκεια του ταξιδιού προς το λιμάνι του Δικελί.

Δείτε το ρεπορτάζ του LesvosPost με βίντεο και φωτογραφίες από την 2η σημερινή επανεισδοχη μεταναστών με το πλοίο «Ναζλί Ζαλέ»