Στον Δήμαρχο Λέσβου Ευρωβουλευτές μέλη της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων

Στον Δήμαρχο Λέσβου Ευρωβουλευτές μέλη της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, συναντήθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του στο Παλαιό Δημαρχείο με τους Ευρωβουλευτές: Paul Tang επικεφαλής της Ολλανδικής Αντιπροσωπείας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D), Tanja Fajon (Σλοβενία) Αντιπρόεδρο της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων, Ana Gomez (Πορτογαλία) μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων και Μίλτο Κύρκο, Αντιπρόεδρο της Διακοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας ΕΕ – Τουρκίας και μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων, που επισκέπτονται τη Λέσβο για το προσφυγικό.

Ο κ. Γαληνός, καλωσόρισε τους Ευρωβουλευτές στο νησί μας, και αναφέρθηκε αναλυτικά στις δράσεις του Δήμου Λέσβου για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, τονίζοντας για ακόμη μια φορά ότι το πρόβλημα είναι ο πόλεμος και όχι οι πρόσφυγες. Τους ενημέρωσε διεξοδικά για τις ανάγκες που υπάρχουν, καθώς και για τη διεθνή εκστρατεία του Δήμου Λέσβου με στόχο την ενδυνάμωση της εικόνας της Λέσβου και την στήριξη του τουρισμού.

Ο Δήμαρχος, κάλεσε τους κ. Tang, Fajon, Gomez και Κύρκο να μεταφέρουν το μήνυμα ότι, παρά το γεγονός ότι η Λέσβος σήκωσε το μεγαλύτερο βάρος της προσφυγικής κρίσης, κράτησε και κρατάει ψηλά τα ιδεώδη του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης, ενώ παραμένει ένας τόπος φιλόξενος, όμορφος και πάνω απ’ όλα ασφαλής, ιδανικός για κάθε επισκέπτη.

Οι Ευρωβουλευτές, με τη σειρά τους, ευχαρίστησαν τον κ. Γαληνό για την διεξοδική ενημέρωση και τη φιλοξενία. Εξήραν το γεγονός ότι έχει μια Ευρωπαϊκή προσέγγιση στην προσφυγική κρίση και δήλωσαν ότι συμμερίζονται την ανησυχία του Δημάρχου για την εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας. Τέλος, πρότειναν στον κ. Γαληνό να εξετάσει το ενδεχόμενο παρουσίασης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, της ολοκληρωμένης πρότασης του Δήμου Λέσβου για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, λέγοντας ότι θα συνδράμουν και οι ίδιοι στην κατεύθυνση αυτή.