Με επιτυχία η εκδήλωση για τις δυνατότητες που προσφέρει η αγορά των ΗΠΑ για επέκταση των τοπικών μας επιχειρήσεων στο Επιμελητηρίου Λέσβου

Στις 6 Απριλίου 2016 στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Παυλακέλλης» του Επιμελητηρίου Λέσβου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – εσπερίδα που οργάνωσε το Επιμελητήριο Λέσβου σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με θέμα: «Trade USA Workshop: Prepare – Plan – Execute».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό και το καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου κύριο Ευάγγελο Μυρσινιά ο οποίος στη σύντομη ομιλία του επεσήμανε τις δυνατότητες που προσφέρει η αγορά των ΗΠΑ και τις ευκαιρίες για επέκταση στην συγκεκριμένη αγορά των τοπικών μας επιχειρήσεων και παραγωγών.

Αμέσως μετά το λόγο πήραν οι ομιλητές – εισηγητές του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο κύριος Ηλίας Σπιρτούνιας, Γενικός Διευθυντής, ο κύριος Δημήτρης Καραβασίλης, Ειδικός Σύμβουλος Διεθνούς Εμπορίου και ο κύριος Γιάννης Μωύσογλου, Σύμβουλος του τμήματος Trade USA. Τα θέματα που ανέλυσαν οι ομιλητές ήταν: Η στρατηγική διείσδυσης και επιτυχίας στην αγορά των ΗΠΑ, οι έξυπνες και στοχευμένες πωλήσεις ανάλογα το καταναλωτικό κοινό και με τη χρήση του σωστού καναλιού πώλησης για κάθε προϊόν, καθώς και οι στρατηγικές marketing που αφορούν το branding, τη συσκευασία και την ετικέτα.

Υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από τους επιχειρηματίες και τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων τόσο από το νησί μας όσο και από το νησί της Λήμνου, μιας και η εκδήλωση μεταδόθηκε και εκεί μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι ενδιαφερόμενοι κατέκλεισαν τους ομιλητές με πολλές ερωτήσεις σχετικά με τις επιχειρηματικές αποστολές καθώς και τα κανάλια διανομής και προώθησης στις ΗΠΑ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κύριος, Παρασκευάς Φραντζέσκος, ο Γενικός Γραμματέας κύριος Γιώργος Εγγλέζος, ο Οικονομικός Επόπτης κύριος Νίκος Αθανάσης καθώς και ο Πρόεδρος του Μεταποιητικού Τμήματος κύριος Κώστας Σωτηράκης.