Συγκίνηση και κατάνυξη στην σταύρωση του Ιησού Χριστού στην Μητρόπολη Καλλονής Λέσβου (ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ)

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και ευλάβεια. ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Ιωάννου Καλλονής, κατακλύστηκε απο πιστούς του λεκανοπεδίου για να προσκυνήσουν τον εσταυρωμένο Χριστό, το βράδυ της Μ. Πέμπτης.


Εκατοντάδες πιστοί με ένα κερί στο χέρι, με μια προσευχή, με το προσωπικό τους προσκύνημα, έδωσαν έντονο νόημα στην Μεγάλη Πέμπτη, της εβδομάδας των παθών του Ιησού Χριστού.

Ο Ιερός Ναός της Μητρόπολης Μηθύμνης, Άγιος Ιωάννης, κατακλύστηκε ασφυκτικά απο κόσμο, ο οποίος ξεκίνησε το προσκύνημα στον εσταυρωμένο λίγο μετά τις 20:30 και αυτό ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 23:00, με πιστούς κάθε ηλικίας να προσεύχονται προσωπικά και συλλογικά.

Η ακολουθία των παθών χοροστατήθηκε απο τον Μητροπολίτη Μηθύμνης κ.κ. Χρυσόστομο, ο οποίος συνοδεύτηκε σε μια "μαγική" ακολουθία απο τον Πάτερ Παναγιώτη Ιωακείμ, όπως και απο τους Ψάλτες και την χορωδία του ναού.

Στην ακολουθία, παρευρέθησαν όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες εκπρόσωποι απο όλα τα σώματα ασφαλείας. Επίσης, παρευρέθησαν η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ο Περιφερειακός σύμβουλος Αλέξανδρος Ροδίτης, η Περιφερειακή σύμβουλος Μάρω Νικολάρα, ο Αντιδήμαρχος Καλλονής Ταξιάρχης Βέρρος , ο πρόεδρος της Δ.Κ. Καλλονής Ιγνάτιος Καραθεοδώρου και ο πρόεδρος της Δ.Κ. Κεραμείου Αντώνης Μαστρογιάννης.

Ο κόσμος πραγματικά κατέκλυσε τον Μητροπολιτικό ναό, αφήνοντας ένα λουλούδι μαζί με την προσευχή του στον εσταυρωμένο.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ:




Πηγη kalloninews.gr